Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fostul poligon de tragere al Poliţiei, prădat de hoţi

Doi brăileni au ajuns în faţa instanţei după ce au sustras uşile metalice, caloriferele din fontă şi gratiile de la ferestre din imobilul unde a funcţionat poligonul de tragere al Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Brăila, de pe strada Vapoarelor. Hoţii au dat iama şi într-o clădire alăturată, de unde au furat porţile de acces. Marian B., de 24 de ani, recidivist, şi Mirea P., de 35 de ani, cunoscut cu antecedente penale, au fost cercetaţi în stare de libertate pentru infracţiunile de furt calificat în formă continuată şi furt calificat.

Astfel, la data de 9 martie, la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila a fost înregistrată o sesizare cu privire la faptul că în perioada 28 februarie - 9 martie, persoane necunoscute au sustras uşile de la intrarea în imobilul situat pe strada Vapoarelor nr. 19, în care a funcţionat poligonul de tragere al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila. Poliţiştii s-au deplasat la locul faptei şi au stabilit că imobilul respectiv rămăsese, într-adevăr, fără uşi şi nu numai. Poliţiştii au stabilit că hoţii au sustras două uşi metalice de la intrarea principală, două uşi metalice de la intrarea în poligon, două capace metalice de la bazinul balistic, 11 uşi de lemn, 8 calorifere din fontă, 6 gratii mari şi 4 gratii mici de la ferestrele imobilului, prejudiciul creat fiind de 10.150 lei. Tot cu această ocazie, anchetatorii au constatat că şi de la imobilul alăturat lipsesc porţile de acces, iar pe stâlpii de susţinere existau urme recente de rupere a sudurii în zona în care erau fixate balamalele. Proprietarul imobilului, identificat ulterior, a apreciat valoarea prejudiciului creat la suma de 1.000 de lei.

Astfel, s-a stabilit că la data de 28 februarie, în urma unei înţelegeri prealabile şi după ce s-au asigurat că în imobilul situat pe strada vapoarelor nr. 17 nu se află nicio persoană, inculpaţii Marian B. şi Milea P. au pătruns pe timp de noapte, prin efracţie, în incintă şi au sustras două porţi metalice. După două zile, hoţii au pus la cale un nou furt, alegând de data aceasta clădirea fostului poligon de tragere al IPJ Brăila. După ce s-au asigurat că nu există pază la imobilul respectiv, au pătruns prin efracţie şi pe timp de noapte, în mod repetat, până la data de 7 martie, reuşind să fure mai multe bunuri. Hoţii le-au valorificat la două centre Remat, cu excepţia uşilor din lemn, pe care le-au folosit ca lemne de foc în propriile gospodării. Pe parcursul cercetărilor, inculpaţii au avut o atitudine sinceră, în sensul că au recunoscut săvârşirea faptelor, însă au negat sustragerea celor 8 calorifere din fontă din incinta poligonului de tragere. Aceştia au mai declarat că banii obţinuţi din valorificarea bunurilor, respectiv 349 de lei, i-au împărţit între ei în mod egal şi i-au cheltuit în interes personal. Inculpaţii au mai avut de-a face cu legea, fiind condamnaţi anterior tot pentru infracţiuni de furt.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii