Mergi la conţinutul principal

Fostul ministru al culturii, Razvan Teodorescu, visiting profesor la Universitatea "Brancoveanu"

La Universitatea "Constantin Brancoveanu" se desfasoara un curs inedit pentru spatiul romanesc universitar. La Facultatea de Stiinte Administrative si ale Comunicarii conferentiaza parlamentari, sefi de comisii, fiecare vorbind studentilor despre activitatile pe care le coordoneaza. In cadrul cursului de Stiinte politice, a fost prezent simbata, la Braila, fostul ministru al culturii, Razvan Teodorescu. Acesta a precizat ca este la prima venire la Universitatea "Brancoveanu" la Braila si spera sa nu fie si ultima, pentru ca apreciaza mult activitatea desfasurata in cadrul acestei institutii de invatamint superior. "Acum citeva saptamini, senatorul Aurel Simionescu mi-a povestit cite ceva despre aceasta antena a Universitatii "Constantin Brancoveanu" de la Pitesti. Dar partea foarte bine aranjata de Dumnezeu este ca exact alaltaieri am predat pentru tipar cartea mea noua care se numeste "Brancoveanu, intre Casa cartilor si Europa". Volumul va aparea, sper, pina in vara. Cred ca Braila avea nevoie de o asemenea universitate si mi se pare una dintre cele mai interesante initiative. Acum am venit sa vorbesc studentilor despre politicile culturale in Romania. Evident o sa ma limitez la experienta mea de patru ani, dar care poate fi extrapolata, indiferent de partidul care e la Guvernare. Politica culturii este o politica transpartinica, daca vrem sa fim seriosi", a spus fostul ministru al culturii, Razvan Teodorescu.
Cit despre actuala situatie a culturii in Romania, omul politic Razvan Teodorescu a spus ca are sentimentul ca Ministerul Culturii ca atare nu mai exista, ca nu mai are nici o vizibilitate. "Acum exista alte prioritati. Intimplarea a facut ca Guvernul nostru sa fi avut o preocupare cu totul speciala pentru cultura. In 2002 un sfert din rezerva bugetara a fost data pentru cultura. Filozofia noastra asupra bugetului culturii a fost cu totul alta decit cea actuala, respectabila intr-un fel si ea. Filozofia noastra a fost aceea ca bugetul culturii este in orice tara mic, el insa poate fi augmentat prin subventia de la rezerva bugetara si acest lucru l-am practicat in acord cu Adrian Nastase care ramine prim-ministrul cel mai atasat de cultura si ii sint foarte recunoscator pentru felul in care am colaborat. Sigur, este respectabila si aceasta formula noua, de a scoate toti banii si a-i transfera intr-un fond cultural, numai ca daca veti citi ziarele veti afla ca oamenii au inceput sa-si dea demisia din acele comisii de evaluare pentru ca exista incompatibilitati si se creeaza probleme" a mai explicat fostul ministru al culturii, Razvan Teodorescu.
In cadrul cursului de Stiinte politice de la anul I, Facultatea de Stiinte Administrative si ale Comunicarii, Universitatea "Constantin Brancoveanu", au mai conferentiat: deputatul Alin Teodorescu - Agenda publica si concordanta ei cu programele partidelor politice, deputatul Mihai Tudose - Politici publice in economie, deputatul Gabriel Sandu - Politici publice institutionale, deputatul Horia Vasioiu - Politica nationala de aparare, senatorul Dan Sabau - Politici publice in asistenta sociala si sanatate, senatorul Aurel Simionescu - Politici publice in administratie.
Decanul Facultatii de Stiinte Administrative si ale Comunicarii, conf. univ. dr. Dorian Rais, a evidentiat ca aceste conferinte se bucura de mare apreciere din partea studentilor, iar faptul ca oameni politici importanti accepta sa conferentieze in cadrul universitatii este o forma de incredere a acestora in calitatea invatamintului promovat de Universitatea "Constantin Brancoveanu".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro