Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fostul international Nicolae Dobrin a fost inmormintat

Fostul international Nicolae Dobrin a fost inmormintat, luni, in jurul orei 14.10, in cimitirul militar "Sfintu Gheorghe", in ovatiile a sute de microbisti, dupa ce 30 de minute a fost tinut in capela cimitirului, unde au avut acces doar rudele, care si-au luat ramas bun de la el.
De la capela, sicriul cu trupul neinsufletit al lui Dobrin a fost transportat pe brate pina la locul unde a fost ingropat. Toata galeria lui FC Arges, formata din aproximativ o mie de persoane, a asistat la procesiunea funerara si a scandat lozinci precumi: "Dobrine, mai fa un dribling!", "Mai fa o fenta, Gicule!", transmite corespondentul MEDIAFAX.
In momentul in care a fost coborit in groapa, au fost trase trei salve de tun, sicriul fiind acoperit cu steagul tricolor si cu steagul clubului FC Arges, in timp ce suporterii au cintat Imnul National, au aplaudat si au scandat minute in sir "Dobrin!" "Dobrin!" si "Te vom iubi mereu".
Mii de oameni au asistat, luni, la ceremonia funerara pentru fostul fotbalist Nicolae Dobrin, care a inceput la ora 10.30, pe stadionul ce-i poarta numele, din municipiul Pitesti. Un sobor de preoti a oficiat slujba care se face in casa persoanei decedate, in timp ce sicriul se afla in loja oficiala a stadionului. Ulterior, sicriul a fost coborit din loja oficiala, purtat pe brate de militari si asezat pe catafalc, la centrul terenului, in timp ce Gheorghe Zamfir interpreta la nai o melodie din registrul folcloric. Sicriul a fost apoi asezat pe catafalc, pe pista stadionului si a fost incadrat de o garda militara.
Un sobor de preoti in frunte cu Episcopul Calinic al Argesului si Muscelului a oficiat slujba de inmormintare a fostului fotbalist Nicolae Dobrin, care a luat sfirsit, luni, in jurul orei 12.50, pe durata acesteia sicriul fiind asezat pe catafalcul din fata tribunei oficiale a stadionului.
La sfirsitul slujbei, amici ai lui Dobrin, printre care Florin Halagian, Constantin Cirstea, primarul Pitestiului Tudor Pendiuc, dar si Adrian Paunescu au rostit discursuri de condoleante. La ceremonia funerara au fost prezenti, printre altii, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, fostul ministru de Finante Florin Georgescu, si ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.
Convoiul funerar a facut apoi turul de onoare al stadionului, sicriul cu trupul neinsufletit al fostului international fiind purtat pe brate de militari, in aplauzele a mii de oameni care au scandat: "Nu te vom uita niciodata! "Te vom iubi mereu". Pe gardurile stadionului erau lipite pancarte pe care se putea citi: "Si zeii sint muritori", "Si cerul pinge dupa tine", "Doua titluri cistigate de tine, urmatoarele vor fi pentru tine", "De-acum jucam in zece, Dobrin a parasit terenul", "Idol divin, Dobrin".
Sicriul a fost asezat apoi intr-o masina mortuara si a fost dus la Capela cimitirului "Sfintul Gheorghe", din Pitesti, iar apoi la cimitirul militar, unde a avut loc inmormintarea cu onoruri militare.
Dupa inmormintare, toti cei care l-au cunoscut si indragit pe Nicolae Dobrin sint invitati la parastasul care va avea loc la restaurantul "Muntenia" din centrul municipiului Pitesti.
Nicolae Dobrin (60 de ani), suferind de cancer pulmonar, a decedat, vinerea trecuta, la Spitalul Judetean Pitesti, unde fusese internat in stare grava in urma cu doua zile. El a fost depus, simbata, la Loja oficiala a stadionului din Pitesti, care de patru ani ii poarta numele.
Categorie articol: 

Comentarii