Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fostul director SRI Radu Timofte a încetat din viaţă

Radu Timofte, care a încetat luni din viaţă, suferind de leucemie, a absolvit Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti. El a fost ofiţer în Ministerul Apărării Naţionale până în 1988.
Radu Timofte a fost senator social-democrat de Neamţ între anii 1990-2001. El a renunţat la Parlament în 2001, când a fost numit de Ion Iliescu director al Serviciului Român de Informaţii.
După numirea sa la SRI, pe 7 februarie 2001, a fost înaintat la gradul de general de brigadă cu o stea în rezervă.
Radu Timofte şi-a dat demisia din SRI, în urma dispariţiei lui Omar Hayssam, în 2006 demisionând în acelaşi scandal şi Gheorghe Fulga, directorul SIE, şi chestorul Virgil Ardelean, directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.
Numele lui Radu Timofte a reapărut din nou în atenţia publică anul acesta, în iunie, când procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pentru că şi-a cumpărat la un preţ mic locuinţa de serviciu.
Alexandru-Radu Timofte era căsătorit şi avea trei copii.
Conducerea Serviciului Român de Informaţii şi personalul instituţiei deplâng dispariţia lui Radu Timofte, care a oferit un model de ataşament faţă de ţară şi de valorile democraţiei, se arată într-un comunicat al SRI.
"Domnul Alexandru Radu Timofte s-a aflat permanent în rândul promotorilor intereselor româneşti de apărare şi securitate naţională prin întreaga sa activitate. Prin personalitatea şi activitatea sa, domnul Alexandru Radu Timofte a oferit un model de ataşament faţă de ţară şi de valorile democraţiei. Domnul Alexandru Radu Timofte pleacă dintre noi cu discreţia a cărei dovadă a făcut-o permanent. Conducerea Serviciului Român de Informaţii, împreună cu personalul instituţiei, deplâng dispariţia domnului Alexandru Radu Timofte şi sunt alături de soţia şi copiii acestuia în aceste triste împrejurări", precizează comunicatul SRI.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii