Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fostul director de la «ECO», Alexandru Micu, membru în CA la «Braicar»

• acesta a participat la un concurs organizat de municipalitate prin intermediul unei societăţi care se ocupă cu servicii de recrutare şi a primit punctajul cel mai mare dintre cei 4 candidaţi înscrişi: 66,3 • la acelaşi concurs, pe lângă Alexandru Micu, a fost selectată şi Zorina Mirela Gherghe, tot ca membru în Consiliul de Administraţie la “Braicar” • consilierii municipali au aprobat, recent, un proiect privind mandatarea reprezentanţilor CLM în AGA “Braicar”, Adrian Traian şi Valentin Pătârlăgeanu, pentru a-i numi titulari pe Micu şi pe Gherghe • potrivit lui Micu, Consiliul nu s-a întrunit în noua formulă până în prezent • acesta nu ne-a putut indica nici indemnizaţia pe care o va încasa ca membru în CA la “Braicar”

 

Ex-directorul societăţii “ECO”, Alexandru Micu, a încercat să îşi găsească un loc în administraţia publică locală după ce şi-a încheiat socotelile cu operatorul de salubritate al Primăriei, astfel că a participat la o serie de concursuri. Ei bine, mai nou, acesta a prins un loc în Consiliul de Administraţie al societăţii “Braicar”, valabil până în 2022. Ca o paranteză, aşa cum am anunţat în alte ediţii, la începutul anului, Micu îşi încercase norocul la un concurs organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) pentru postul de şef serviciu în cadrul Serviciului de producţie statistică şi preţuri de la Direcţia Regională de Statistică Brăila, însă nu i-a fost primit dosarul din pricina faptului că nu şi-a putut dovedi vechimea în specialitatea studiilor. Şi asta pentru că, susţine Micu, cei de la “ECO” refuză să îi elibereze o adeverinţă conform căreia să reiasă că are o vechime de 8 ani ca economist, deşi el consideră că a activat ca director tocmai în baza acestei profesii. Ulterior, la începutul lunii februarie, acesta a mers şi la un concurs pentru un post de auditor la Consiliul Judeţean Brăila, însă, deşi s-a calificat, nu a reuşit să obţină locul, aşa cum ne-a declarat personal.

Puţin mai mult noroc a avut însă la un concurs realizat de municipalitate, prin intermediul unei societăţi ce prestează servicii de recrutare (SC Fox Management Consultants SRL), pentru postul de membru în Consiliul de Administraţie la “Braicar” SA.

 

Adrian Traian şi Valentin Pătârlăgeanu, mandataţi să facă numirile în CA la «Braicar»

Ei bine, consilierii municipali au aprobat, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare, un proiect de hotărâre privind mandatarea specială a reprezentanţilor CLM Brăila în Adunarea Generală a Acţionarilor la “Braicar”, Adrian Traian (PND) şi Valentin Pătârlăgeanu (PSD), pentru  a-i numi titulari în Consiliul de Administraţie pe Alexandru Micu şi Zorina Mirela Gherghe, care, de asemenea, a luat acest concurs. Cei doi consilieri municipali au primi mandat special şi pentru a modifica şi înregistra Actul Constitutiv al societăţii în acest sens.

Din raportul proiectului privind numirile finale ale candidaţilor selectaţi pentru funcţiile de membri în CA al SC Braicar SA Brăila, mandatul 2018-2022, aflăm că la bătaie au fost scoase 3 posturi vacante (ocupate în regim provizoriu). S-a declanşat o procedură de achiziţie pentru o firmă care să realizeze concursul şi s-a semnat un contract cu “Fox Management Consultants” SRL în decembrie 2018. Ei bine, în ianuarie 2019 a început procesul de selecţie a candidaţilor. Iniţial au fost depuse 4 dosare de candidatură, după cum aflăm din raportul proiectului, toate fiind incluse iniţial în lista lungă. Una dintre candidaturi a fost respinsă însă (un angajat al SC Transurb SA Galaţi), rămânând în cursă doar 3 candidaţi pe lista scurtă, printre care şi fostul director “ECO”, Alexandru Micu. După depunerea declaraţiei de intenţie, alături de o scrisoare de aşteptări, pe 5 februarie a urmat interviul, unde “Comisia de selecţie şi un expert independent au evaluat dosarele de candidatură, parcursul profesional al candidaţilor, modul de redactare şi prezentare a elementelor relevante în cadrul Declaraţiei de intenţie, precum şi expunerea verbală a candidaţilor stabilind punctajele individuale pe care le-au integrat în matricea profilului de candidat”, după cum se arată în proiect. Astfel, Micu a primit punctajul cel mai mare de 66,3; Zorina Mirela Gherghe - 63,7 iar Nicolae Balaban - 62,8.

După cum se explică în proiect, deoarece aceşti 3 candidaţi erau de profesie economişti - doi dintre ei - şi inginer - unul -, iar legea cere ca un membru în CA să fie jurist, au fost selectaţi doar primii doi în ordinea punctajului obţinut, urmând, cel mai probabil, să se mai organizeze alt concurs pentru ocuparea celui de-al treilea post.

Din comisia de selecţie au făcut parte: Marius Termegan, director executiv, Direcţia Tehnică, Marin Jercan, şef Serviciu Juridic Contencios, Diana Ivanciu, şef serviciu UMMSCUP (Direcţia Tehnică), Adrian Lujanschi şef birou Resurse Umane, Rodica Mocanu, consilier juridic (Direcţia Juridic Contencios APL) şi Magdalena Radu, expert independent Fox management Consultants SRL.

 

Micu susţine ca va mai candida şi pentru un post la ECO şi unul la Zona Liberă

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, Alexandru Micu a precizat că încă nu a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie al “Braicar” în noua formulă, însă probabil că acest lucru se va întâmpla până la finele lunii. Întrebat ce indemnizaţie va lua ca membru în CA la această societate, Micu nu a ştiut să dea un răspuns.

“Nu cunosc. Oricum, nu m-am dus acolo pentru indemnizaţie. M-am dus pentru că sunt pregătit profesional şi toată experienţa mea vreau să o pun în slujba acestei societăţi. O să vă spun după ce va fi prima şedinţă. Sunt chestiuni publice, nu e ceva care să nu poată fi dezvăluit. Dar la momentul ăsta vă dau cuvântul meu că nu ştiu”, a afirmat Micu.

Fostul director a precizat că oricum mai are de gând să participe şi la alte concursuri privind posturi de membru în Consiliul de Administraţie, unul chiar la “ECO”, iar altul la Zona Liberă Brăila.

“Am participat la acest concurs pentru că eu am experienţă în zona aceasta de servicii publice şi cred că pot contribui la o activitate performantă, din toate punctele de vedere, a societăţii «Braicar». Alături de cei care sunt acum acolo, bineînţeles. Pentru că nu poţi să neglijezi. Fiecare are şi punctele lui forte şi puncte mai slabe, ca să zic aşa. Dar cred că vom forma o echipă bună. Experienţa mea de la ECO, cu experienţa dumnealor, a celor care au luat concursul... Şi vreau să vă spun că la acest concurs a participat un expert autorizat în recrutarea de resurse umane. Chiar am primit felicitări de la firma de consultanţă. Mi-au spus că am experienţa şi competenţa, şi că sunt întreptăţit pentru a ocupa un post în Consiliul de Administraţie de la Braicar. M-am clasat pe primul loc. Am totuşi experienţa profesională din Promex, după aceea am lucrat ca director la o carieră de piatră, apoi 8 ani şi jumătate am condus destinele unei societăţi (n.r - ECO) care la momentul când am preluat-o se afla în pragul falimentului şi am făcut ca în toată perioada aceea să funcţioneze pe profit”, a declarat Micu.

Sursa citată a dorit să puncteze că deşi nu are o problemă cu administraţia publică locală, încă nu şi-a încheiat socotelile cu cei din Consiliul de Administraţie, AGA şi conducerea executivă a ECO, care i-au provocat o serie de nemulţumiri.

“În condiţiile în care eu am condus societatea 8 ani şi jumătate, tu să vii şi să nu îmi dai o adeverinţă care să ateste aceată situaţie a calificării mele acolo, ca studii şi vechime în muncă?! Şi asta în condiţiile în care nu mi-au dat salariile şi mi-au luat banii de la pensie?! Deci sunt o groază de lucruri. M-am dus la Casa de Pensii şi aşa am observat că îmi lipsesc în mod nelegal banii pe o perioadă de 7 ani. Fără să mă anunţe, fără să zică nimic! Dacă nu mergeam să văd stadiul de cotizare, mă trezeam la pensie că mi-au luat toţi banii şi nu mai puteam să fac nimic. Deja se prescria. E o situaţie care mă îndreptăţeşte să fiu nu supărat, ci foarte supărat!”, a conchis Micu.
Categorie articol: 

Comentarii