Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A fost retinut al doilea autor al spargerii magazinului de bijuterii

Zilele trecute, dupa o ancheta de citeva luni, lucratori din cadrul Biroului Investigatii Criminale - Compartimentul Furturi din Societati Comerciale au reusit sa-l prinda si pe cel de-al doilea autor al spargerii magazinului de bijuterii de pe Calea Calarasilor, din luna februarie, de unde s-au furat inele, cercei, bratari si lantisoare din aur, in valoare de 52.200 RON. Dupa identificarea si Incarcerarea primului autor, Romeo Robert H. (28 de ani), recidivist, In ziua de 24 mai, judiciaristii l-au retinut si pe complicele acestuia, Marius G. (26 de ani), cunoscut cu antecedente penale, care se sustragea cercetarilor si disparuse de la domiciliu. Acesta a fost prezentat la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, cu propunere de arestare preventiva, sub aspectul savirsirii infractiunii de furt calificat. Instanta de Judecata a emis pe numele autorului mandat de arestare preventiva, pentru primele 30 de zile, iar acesta a fost Incarcerat.
"Politistii au continuat investigatiile In cauzele privind spargerile comise In noaptea de 23 spre 24 februarie 2006, In dauna SC “Minion” SRL, cu sediul pe Calea Calarasilor si In noaptea de 2 spre 3 februarie, In dauna SC “Minos” SRL, de unde au fost sustrase bijuterii din aur In valoare de 52.200 RON, respectiv, pachete cu tigari, In valoare totala de 3.200 RON. Prejudiciile au fost recuperate In proportie de 25%, respectiv, 80%. Cercetarile continua pentru stabilirea Intregii activitati infractionale a autorilor si recuperarea integrala a prejudiciilor", ne-au precizat surse autorizate din cadrul Biroului de Presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Reamintim ca, pe data de 23 februarie, Romeo Robert H. si concubina acestuia s-au prezentat la magazinul firmei “Minion”, de pe Calea Calarasilor, la ora inchiderii. Angajatii magazinului strinsesera bijuteriile din vitrina si le depozitasera pe unele in seif, iar pe cele care nu incapusera, intr-o cutie. “Clientii” au pretextat ca doresc sa cumpere un inel si au descoperit unde erau depozitate bijuteriile, dupa care au plecat. In aceeasi noapte, inarmat cu un levier si o geanta incapatoare, Romeo Robert H. a iesit "la plimbare" pe Calea Calarasilor, pina la Romarta, unde era amplasat magazinul vizat. A fortat usa din termopan cu ranga si a dat-o de perete, din prima incercare. Camerele video de supraveghere au surprins modul de operare a spargatorului: acesta a intrat in magazin, s-a dus tinta linga seif, unde stia ca este asezata cutia cu bijuterii, le-a rasturnat pe toate in geanta si a disparut rapid de la locul faptei. Dupa o ancheta de amploare, oamenii legii au reusit sa-l inhate pe autor si sa-l identifice si pe complicele acestuia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii