Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A fost linişte la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Brăila

dacă în alţi ani, cu ocazia procesului de vot, brăilenii dădeau năvală pentru a-şi scoate actele de identitate, acum situaţia a fost cu totul alta • chiar dacă la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Brăila a fost program sâmbătă şi duminică, s-au depus doar 85 de cereri pentru eliberarea de acte de identitate

 

Brăilenii nu s-au îngrămădit pentru a-şi scoate cărţi de identitate pentru a merge la vot. În week-end, la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Brăila a fost linişte, fiind depuse doar 85 de cereri pentru acte de identitate. S-au eliberat mai multe acte, însă cererile au fost din vechi. Oricum, anul acesta, oamenii au putut vota chiar dacă aveau buletinul expirat.

Sâmbătă, 26 septembrie, la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Brăila programul de funcţionare a fost între orele 8.00 şi 16.00. După cum ne-a comunicat şeful instituţiei, Livia Damian, sâmbătă s-au primit 49 de cereri pentru eliberarea de acte de identitate. Au fost eliberate 194 de acte, din care 163 cărţi de identitate (CI) şi 31 cărţi de identitate provizorii (CIP).

Duminică, în ziua votului, programul a fost între orele 7.00 şi 21.00, adică până la închiderea secţiilor de votare. S-au primit 36 de cereri pentru eliberarea de acte de identitate, fiind înmânate oamenilor 495 acte, respectiv 442 cărţi de identitate şi 53 CIP. Trebuie menţionat faptul că au fost emise mai multe acte, însă în baza cererilor depuse de oameni anterior, care au decis însă să vină în acest week-end pentru a scoate actele, când se ştia că este program de funcţionare determinat de faptul că se mergea la vot. Efectiv, sâmbătă şi duminică au fost doar 85 de cereri depuse pentru eliberarea de acte de identitate, restul fiind cereri mai vechi.

Sâmbătă, au fost primite şi 7 cereri de reşedinţă legală, la Ianca şi Însurăţei,  fiind eliberate 37 cărţi de identitate cu motiv stabilire reşedinţă. Duminică nu a fost nicio cerere pentru stabilire reşedinţă, însă s-au eliberat 32 de acte cu acest motiv. Cererile pe această linie erau tot înregistrate anterior, iar brăilenii au venit acum pentru a le lua. “Anul acesta, cu ocazia alegerilor, nu am avut nicio reclamaţie, iar totul s-a desfăşurat în linişte, fără probleme”, a precizat Livia Damian.
Categorie articol: 

Comentarii