Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A fost Iohannis la Grivco? «Este pur şi simplu o minciună»

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş au avut, luni, un schimb de replici într-o emisiune televizată, Şereş susţinând din nou că l-a întâlnit pe Iohannis în 2009 la Grivco, iar preşedintele PNL că ceea ce spune acesta sunt lucruri neadevărate.
Iohannis a fost confruntat, într-o emisiune a postului B1 Tv, cu fostul lider PC Codruţ Şereş, care a susţinut că acesta ar fi fost în 2009 la sediul Grivco pentru a discuta cu Dan Voiculescu.
Liderul PNL, care s-a aflat în platoul emisiunii, a negat din nou că ar fi luat parte la negocieri cu Dan Voiculescu la sediul Grivco.
El a menţionat că această idee a fost folosită pentru prima dată de preşedintele Traian Băsescu, în 2009, pentru a justifica refuzul desemnării sale ca prim-ministru.
"Nu am fost la Grivco. Niciodată. Nici acum nu ştiu unde e clădirea, dar nici nu mă interesează", a afirmat liderul PNL.

Şereş umbla pe holuri şi a dat de Iohannis

Codruţ Şereş, care a intervenit prin telefon în emisiune, a reiterat faptul că l-ar fi întâmpinat pe Iohannis şi l-ar fi condus la Dan Voiculescu, momentul petrecându-se în toamna lui 2009 la Grivco. El a susţinut că în acea perioadă ar fi negociat şi Crin Antonescu sau Mircea Geoană cu Dan Voiculescu, despre desemnarea ca prim-ministru a edilului de la Sibiu.
"Eu m-am întâlnit cu domnul Iohannis când a intrat la Grivco, în hol. Nu înţeleg de ce trebuie să ne ascundem după nişte lucruri şi acum să spunem că nu ştim unde este Grivco", a spus Şereş.
"Domnule Şereş, nu ştiţi despre ce vorbiţi. Nici nu ştiţi cine cu cine a negociat. Faptul că m-aţi întâmpinat dumneavoastră la Grivco este pur şi simplu o minciună. V-o spun aşa, direct, în faţă", a afirmat Iohannis.
Şereş a susţinut că în afară de el ar mai fi fost şi alte persoane care l-ar fi văzut pe Iohannis la acel moment. "Erau cei de la recepţie, erau cei de la secretariatul domnului Voiculescu", a răspuns el unei întrebări.

Voiculescu umbla cu o echipa de la Antene după el

De asemenea, preşedintele PNL a afirmat că de-a lungul anilor s-a mai intersectat cu Dan Voiculescu, "însă nu a existat niciodată o negociere pentru ceva".
"A fost o singură dată la mine în vizită, acum cred că vreo 12 ani, când a intrat cu o echipă întreagă de la Antena la mine în birou, nu ştiu ce campanie a fost, să arate că l-a vizitat pe primarul independent al Sibiului. Dar nu a existat niciodată o negociere politică între noi, nu am avut ce împărţi, mai simplu spus", a mai spus Iohannis.
Ulterior, Şereş a menţionat că la respectiva întâlnire dintre Iohannis şi Voiculescu, din 2009, nu ar mai fi luat parte vreo altă persoană.
"L-am condus la sala în care s-a întâlnit cu domnul Voiculescu", a mai susţinut Şereş. "Eu avusesem o altă întâlnire într-o altă sală, ieşeam din acea sală şi întâmplător l-am întâlnit (...). (L-am condus - n.r) pentru că mi s-a părut o chestiune de curtoazie şi de bun simţ (...). Când m-am întâlnit cu domnul Iohannis pe hol, era singur" a mai spus el.
"Eu, aşa, singur, pe holuri, căutând un birou la Grivco...Puteţi să vă imaginaţi aşa ceva? Este caraghios! (...) Nu a existat niciodată o astfel de întâlnire. Pot să vă spun mai simplu, am evitat astfel de întâlniri. Nu am vrut să existe astfel de întâlniri şi nu au existat", a mai spus Iohannis, care a susţinut că la acel moment a solicitat ca negocierile să se poarte numai la Parlament în ceea ce priveşte desemnarea sa ca premier.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii