Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A fost inaugurata cea de-a doua locuinta de tip protejat din Braila

Ieri, in comuna Maxineni, a fost inaugurata cea de-a doua locuinta de tip protejat din Braila, "Garofita". Beneficiarii locuintei sint sase baieti cu dizabilitati care provin din centrele rezidentiale, Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane Adulte cu Handicap Braila si Centrul Social de Gazduire Temporara pntru Tineri cu dizabilitati Braila. Trei dintre baietii care deja se simt ca acasa la "Garofita", studiaza la Scoala Speciala din Braila. De asemenea, tinerii au contribuit la activitatile de igenizare a locuintei de tip protejat.
"Garofita" are o capacitate de sase locuri, fiind formata din trei miniapartamente, iar serviciile care li se ofera tinerilor sint: ingrijire personala, terapie ocupationala, dezvoltarea deprinderilor pentru o viata independenta, asistenta sociala, consiliere psihologica, asistenta medicala, socializare si incluziune. Cinci instructori de educatie ii vor acompania pe tineri in toate activitatile lor pentru a dobindi deprinderi de viata independenta.
La eveniment au fost prezenti directorul general al Directiei Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Braila (DGASPC), Alexandru Sculschi, Claudia Pop, inspector sef si Lucian Savu, inspector social, in cadrul Inspectoratului Social Regional Galati, Nicu Filoti, secretar CJ, Mihai Ruse, primarul comunei Maxineni si reprezentanti ai Fundatiei "Euro 21".
Panglica inaugurala a fost taiata de Alexandru Sculschi alaturi de Nicu Filoti si Mihai Ruse.
Reamintim ca, pe 1 septembrie, DGASPC a inaugurat prima locuinta de tip protejat "Gladiola", la Movila Miresii, din judetul Braila. Iata ca, la numai o luna, DGASPC vine cu cea de-a doua locuinta de tip protejat pentru tinerii cu dizabilitati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii