Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A fost finalizată modernizarea Centrului de Asistenţă Paliativă "Sf. Maria"

În sfârşit, a fost finalizată reabilitarea şi dotarea cu echipament specific a corpurilor D, E şi F ale Centrului de Asistenţă Paliativă "Sf. Maria" Brăila, după ce, timp de douăzeci de ani, clădirea s-a aflat într-o stare jalnică, atât din punct de vedere al igienizării, cât şi al amenajării.
Valoarea totală a proiectului a fost 3.281.817,63 lei, din care 2.329.786,91 lei a reprezentat contribuţia Uniunii Europene, 356.320,35 lei - bani veniţi de la Guvernul României, iar 74.934, 47 lei - contribuţia beneficiarului.
Centrul de Asistenţă Paliativă "Sf. Maria" este amplasat în localitatea Baldovineşti. În cadrul instituţiei se acordă asistenţă medicală şi socială persoanelor asistate: cazuri sociale grave, persoane fără surse de venit sau aparţinători legali, bolnavi cronici, precum şi tineri cu vârsta peste 18 ani proveniţi din şcoli speciale. La ora actuală, cele trei corpuri deservesc 180 de persoane, Centrul urmând a fi suplimentat cu încă 20 de locuri.
În urma procesului de reabilitare, cele trei corpuri au fost amenajate în felul următor: corpul D - saloane cu grupuri sanitare la fiecare nivel, spaţii pentru activitatea zilnică, cabinet medical, sală de recuperare, vestiar pentru personal, încăpere pentru pază; corpul E - spaţii de cazare dotate cu grupuri sanitare, spaţii pentru activitatea zilnică, cabinet medical, sală de recuperare, vestiar pentru personal, încăpere pentru pază; corpul F - cantina pentru internaţii Centrului.
Lucrările de modernizare au fost executate de asocierea formată din S.C. "Confort 2000" S.R.L Brăila şi "Concivia" S.A. Brăila.
"Pe măsură ce avansăm în proiecte constatăm că acel procent de cofinanţare de 2%, care sună foarte frumos, de fapt nu este de 2%, ci de cele mai multe ori se duce undeva spre 10%, pentru că sunt o serie de cheltuieli neeligibile, sunt o serie de cheltuieli pe care le-am antamat ca şi contribuţie proprie, şi sunt o serie de cheltuieli pe care le facem după aceea, pentru că trebuie făcute", a explicat, ieri, primarul Aurel Simionescu, în cadrul unei conferinţe de presă.
Categorie articol: 

Comentarii