Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A fost făcut primul pas către evacuarea Simonei Drăghincescu din politică

În opinia mea, Simona Drăghincescu este un produs expirat al politicii brăilene, motiv pentru care cred că ar trebui să plece liniştită să împletească macrameuri sau să reia colaborarea cu postul ăla de televiziune din Galaţi la care nu se uitau nici rudele angajaţilor.

Zilele trecute, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a precizat că Simona Drăghincescu este incompatibilă, din 10 iunie 2017, pentru că ocupă atât postul de consilier judeţean, căt şi pe cel de director general adjunct la Regia Autonomă Administraţia Zonei Libere Brăila. Simona Drăghincescu ar fi trebuit să renunţe la mandatul de consilier judeţean în momentul în care a ajuns director adjunct la Zona Liberă, însă, ce naiba, aţi văzut câine care să plece de la măcelărie?

Simona Drăghincescu a afirmat că a primit încă de acum 6 luni înştiinţarea ANI, dar că nu se va conforma. Ea a adăugat că a acţionat în judecată ANI şi că aşteaptă ca justiţia să se pronunţe.

M-a amuzat însă argumentul cu care Simona Drăghincescu crede că o să câştige procesul intentat celor de la ANI: nu a ştiut că s-a modificat legea!

“Nu sunt numai eu în situaţia asta, sunt zeci de consilieri locali care nu au ştiut că s-a schimbat legea. V-am spus: ne judecăm până la Curtea Constituţională. Eu rămân în continuare pe poziţii”, a declarat Simona Drăghincescu.

Ce nu ştie Simona Drăghincescu e că necunoaşterea legii nu te absolvă de consecinţele ei. Asta înseamnă că e zero barat faptul că Simona Drăghincescu “şi alţi consilieri locali din ţară” nu au ştiut că trebuie să renunţe la postul de ales, ori la funcţia primită la una din societăţile aflate în subordinea CJ sau CLM.

Dacă pe asta se bazează întreaga apărare a Simonei Drăghincescu, atunci ea cu siguranţă va pierde procesul. Iar asta va avea repercusiuni în special asupra carierei ei politice. De regulă, instanţele de judecată le interzic celor dovediţi incompatibili să fie aleşi şi să mai ocupe o funcţie publică timp de 3-5 ani. Asta înseamnă că, în cazul în care va pierde în faţa ANI, Simona Drăghincescu nu va putea candida la alegerile locale şi nici nu va putea ocupa un post de şef într-o societate din subordinea CJ sau CLM.

Altfel spus, Simona Drăghincescu va redeveni o gospodină de succes, care se va manifesta zgomotos doar pe Facebook, nu şi în şedinţele publice ale CJ (CLM), acolo unde este plătită din bani publici pentru a polua fonic atmosfera. (Zona ZOSTER)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii