Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A fost desluşit misterul bucăţii de metal care a căzut din cer

Comisia de Identificare a Obiectelor Căzute Din Cer (CIOCDC) a finalizat raportul privind misterioasa cădere din cer a unei bucăţi din metal în balconul unei brăilence din Obor.

Astfel, potrivit raportului care se întinde pe nu mai puţin de 97 de pagini, piesa din metal nu s-a desprins dintr-un avion, aşa cum s-a crezut iniţial. Motivul pentru care membrii comisiei CIOCDC au exclus un eventual incident la un avion a fost acela că, la ce sărăcie e în Brăila, este aproape imposibil ca vreun avion să-i fi traversat spaţiul aerian.

Prin urmare, Comisia şi-a concentrat eforturile către alte direcţii pentru a elucida misterul căderii din cer a bucăţii de metal, în greutate de 30 de kilograme.

După primele cercetări, s-au conturat două concluzii mari şi late, care nu se exclud ci mai degrabă se completează.

Prima constatare a Comisiei a fost aceea că există un Dumnezeu al cetăţenilor de etnie romă. În urma audierilor mai multor persoane, membrii Comisiei au stabilit că, cu o săptămână înainte de aterizarea bucăţii, în blocul respectiv din Obor, o familie de romi s-a rugat îndelung la Dumnezeu să îi ajute cumva să îşi poată plăti datoriile la întreţinere. Această familie de romi era o familie de muncitori, dar nu se ajungea cu banii, aşa că s-a rugat la Dumnezeu să facă o minune. Iniţial, oamenii au vrut să joace la Loto, dar şi-au dat seama că nici bani de un amărât de bilet nu au.

Aşa că s-au rugat zi şi noapte, astfel încât la un moment dat ei au ajuns să fie luaţi peste picior de vecinii care le spuneau aşa, în zeflemea: “Ce vă tot rugaţi atâta, credeţi că o să vă pice ceva din Cer?”.

Ei bine, iată că minunea s-a înfăptuit. Căci familia de romi (dacă tot a văzut că Poliţia nu vine să ridice “proba”) a luat bucata de fier şi a dus-o în aceeaşi zi la un centru de colectare a fierului vechi.

În raport nu este specificată suma pe care a obţinut-o familia de romi din Obor pe bucata din metal valorificată la centrul de colectare a fierului vechi, ci doar faptul că familia cu pricina nu mai înregistrează datorii la întreţinere.

Pe de altă parte, tot în raport, se face trimitere la Poliţie. Astfel, cum balconul proprietarei de la parter a fost avariat după impactul cu bucata din metal, în cauză s-a întocmit, aşa cum era şi normal, un dosar penal pentru distrugere. Problema este că Poliţia Brăila nu ştie de ce capăt să apuce ancheta. Nu ştie ce martori să audieze şi, evident, pe cine să incrimineze. Unii au spus că doar Dumnezeu şi Maica Domnului ar putea şti cine a aruncat bucata aia din fier, dar ştim cu toţii că e destul de greu să îl citezi (sau, mai grav, să îl aduci cu mandat) pe Dumnezeu la secţie ca să îţi spună ce şi cum s-au produs evenimentele care au dus la căderea bucăţii din fier.

Prin urmare, cazul va rămâne cu A.N., fapt care deja i-a nemulţumit pe poliţiştii de la Cercetări Penale, care ar putea rata promovările în anul 2019 din cauza acestui dosar ciudat pe care nu îl pot rezolva nici dacă bat de 14 ori mai multe mătănii ca familia de romi care şi-a achitat datoriile la întreţinere. (Sf. Petru Şi Pavel)
Categorie articol: 

Comentarii