Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A fost adus pe lume un copil care cintareste 5 kg

O femeie diagnosticata cu "obezitate" a dat nastere unui baietel care a cintarit, la nastere, 5.000 grame. Potrivit declaratiei dr. Alexandru Balta, purtator de cuvint al Spitalului de Obstetrica Ginecologie Braila, astfel de cazuri se intilnesc foarte rar, in Maternitatea braileana inregistrindu-se, anual, doar 1 - 2 cazuri.
B.A. (34 ani), din judetul Braila, cintarea, la internare, 120 kg. "Cazul a fost greu din cauza faptului ca pacienta este obeza, fapt ce implica un risc foarte mare pentru orice nastere si pentru orice interventie chirurgicala. De aceea, s-a tentat tot o nastere pe cale naturala, femeia aflindu-se la a doua nastere. Fatul fiind, insa, mai mare, s-a decis terminarea nasterii prin operatie cezariana, deoarece exista pericolul unei suferinte fetale si a mamei. De asemenea, exista si pericolul pentru o infectie, care crestea cu fiecare ora de travaliu", a declarat dr. Balta. In consecinta, echipa operatorie, formata din dr. Adrian Coltofeanu, dr. Alexandru Balta si medicul anestezist Adriana Brebeanu a hotarit intervenirea pe cale chirurgicala. Dupa cum ne-a comunicat dr. Alexandru Balta, copilul a fost preluat in ingrijire de dr. Silvia Munteanu, pentru ca acesti nou-nascuti, desi sint mari, suferinta lor este mai mare decit a celor nascuti cu greutate normala. "In prezent, evolutia mamei si a nou-nascutului este buna. Speram ca si in continuare sa fie la fel, desi riscurile interventiei chirurgicale si a evolutiei postoperatorii sint mult mai mari, din cauza patologiei pe care o determina obezitatea si existenta unui fat foarte mare", a declarat, in incheiere, dr. Alexandru Balta.
B.A. ne-a relatat ca si primul copil a cintarit la nastere 4.000 grame. Greutatea femeii era, atunci, de 117 kg. Aceasta a specificat ca s-a aflat, cu cea de-a doua sarcina, sub supraveghere medicala inca din primul trimestru de sarcina. "Multumesc colectivului de medici care m-au operat si m-au ajutat sa aduc pe lume baietelul", a adaugat femeia, fericita ca nu au existat incidente, pe parcursul nasterii, care sa afecteze in vreun fel sanatatea bebelusului sau.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii