Mergi la conţinutul principal

Formularul 230, 2% pentru ONG-uri, va putea fi depus şi de către beneficiarii sumei redirecţionate

• la Brăila sunt aşteptaţi să depună acest formular peste 30.000 de contribuabili, persoane fizice • anul trecut suma totală redirecţionată prin F230 s-a ridicat undeva la 2 milioane lei • termenul limită de depunere expiră în data de 25 mai

 

Formularul 230 pentru 2% din impozitul anual pe salarii şi pensii va putea fi depus şi de către beneficiarii sumei redirecţionate, măsura fiind tranzitorie, până la generalizarea depunerii formularelor prin mijloace electronice, potrivit celei mai recente comunicări în acest sens din partea Ministerului Finanţelor Publice.

“Pentru aplicarea unitară la nivel naţional a prevederilor legale prin circulara transmisă structurilor teritoriale ale ANAF se clarifică posibilitatea depunerii formularului 230 şi de către entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiară a sumei redirecţionate. Măsura este tranzitorie, până la generalizarea depunerii tuturor formularelor prin mijloace electronice de transmitere la distanţă prin intermediul SPV care reprezintă un alt obiectiv strategic al Ministerului Finanţelor Publice”, arată un comunicat al ministerului şi al ANAF.

Astfel, este permisă din nou centralizarea de către entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiară a formularelor 230, semnate de contribuabili, şi depunerea acestora la ANAF în baza unui borderou în condiţiile asumării de către reprezentantul ONG/unităţii de cult a răspunderii sub sancţiunea privind falsul în declaraţii şi uzul de fals. Mai departe, ANAF va notifica contribuabilii cu privire la opţiunea exercitată prin formularul 230 primit, astfel încât aceştia să cunoască faptul că se dă curs cererii de direcţionare a cotei de 2%. Persoana fizică poate anunţa administraţia fiscală, într-un termen rezonabil de 30 de zile, dacă sunt inadvertenţe cu privire la opţiunea exercitată.

Termenul limită de depunere a cererii 230 este data de 25 mai a fiecărui an.

Reamintim că, anul trecut, AJFP Brăila a înregistrat nu mai puţin de 32.000 de formulare 230 prin care brăilenii au ales cui anume să doneze cota de 2% din impozitul anual ori din pensie, cuantumul total al sumelor astfel redirecţionate fiind de circa 2 milioane lei. În general, cele mai multe sume se concentrează, an de an, către organizaţiile înfiinţate pentru susţinerea unităţilor de învăţământ de stat dar şi private către care îşi direcţionează cota de impozit părinţii şcolarilor şi preşcolarilor care le frecventează cursurile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro