Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Formatia braileana a terminat sezonul de toamna in grafic

Dacia Unirea Braila - Laminorul Roman 2-0 (1-0)

Dacia: Olteanu - Calin, L. Ivan, Constantinescu - Iliuta, Dobre, Olenic, Plesa (min. 68: Ghioca), Ciocea - G. Gorga (min. 82: Ionila), Ungureanu (min. 86: Covaci)
Antrenor: Imilian Serbanica
Laminorul: Caragata - Codreanu (min. 80: Fieraru), D. Marin, Dinu, M. Marin - Patrascu, Sohlein (min. 66: Bucovanu), Cosma, Harbuzaru (min. 63: Tapu) - Popa, Paraschiv
Antrenor: Toader Stet
Arbitri: florin Ghimbasan - Bogdan Hirlab si Sterian Slabu, toti trei din Brasov
Observatori FRF: Alexandru Crisan (Bucuresti) si Mircea Dridea (Ploiesti)

Partida dintre Dacia Unirea si Laminorul nu a inceput asa cum si-ar fi dorit spectatorii braileni. Jocul a fost unul destul de anost in primele 23 de minute. Gazdele au atacat si au dominat teritorial insa in toata aceasta perioada nu au reusit sa ameninte cu adevarat poarta lui Caragata deoarece antrenorul oaspetilor, Toader Stet, si-a dispus jucatorii pe doua rinduri in fata propriului careu, iar acest "baraj" a dat rezultate.
Abia in minutul 24 jocul brailenilor iese din stereotipia de pina atunci. Nemultumit de jocul previzibil al colegilor sau, Dobre forteaza deschiderea scorului si suteaza de la 30 de metri, dar Caragata deviaza cu greu mingea in corner. Dupa doar doua minute a fost rindul oaspetilor sa iasa pe contraatac, numai ca actiunea lui Harbuzaru a fost oprita de apararea braileana.
In minutul 32 s-a consemnat o noua ratare braileana. Dupa o actiune pe partea stinga, Ciocea a centrat in careu, Ungureanu nu a reusit sa reia spre poarta, a deviat mingea spre Calin si fundasul central al Daciei a sutat razant cu bara din dreapta a portii oaspetilor.
Doua minute mai tirziu, romascanii au fost cei care au facut spectacol in careul Daciei. Cel mai bun jucator al oaspetilor, Popa, a reusit sa intre in careu si a sutat din pozitie centrala, Olteanu a respins balonul care a ajuns pina la Paraschiv, acesta a reluat la fel de periculos spre poarta, dar goal - keeper-ul Daciei a retinut mingea pe linia portii.
Scapata cu bine dupa aceasta uriasa ocazie a oaspetilor, formatia braileana a reluat atacul si in minutul 39 a reusit sa deschida scorul. Dupa o actiune colectiva, Ungureanu a sutat din careu, Caragata a respins in extremis pina la Olenic, mijlocasul Daciei a reluat spre poarta, iar Cosma a respins de pe linia portii, dar in tentativa sa de a inlatura pericolul, a atins mingea cu mina si arbitrul a aratat punctul de la 11 metri. Specialistul gazdelor in astfel de lovituri, Giani Gorga, a transformat penalty-ul sutind puternic sub transversala.
In cele cinci minute ramase pina la pauza, fiecare formatie a ratat cite o uriasa ocazie de gol. Gazdele au ratat majorarea scorului prin Olenic (min. 43) care a reluat cu capul, dintr-o pozitie destul de buna, pe linga bara, iar in faza imediat urmatoare, Cosma a profitat de o gafa a lui Plesa, a intrat in careu si a sutat violent, dar mingea a lovit bara transversala a portii brailene.

Ungureanu a marcat un gol spectaculos dupa o actiune personala initiata de la mijocul terenului

La doar trei minute de la reluare, atacantul gazdelor, Ungureanu, a luat o actiune pe cont propriu si, dupa o cursa care a inceput aproape de mijlocul terenului, a patruns in careul oaspetilor si l-a executat pe Caragata, min. 48: 2-0.
Laminorul nu a depus armele si dupa numai doua minute ar fi putut reduce din diferenta, daca Olteanu nu ar fi avut o interventie senzationala la sutul lui Popa. Au urmat citeva minute in care Dacia si-a creat ocazii dupa ocazii, dar fie ca jucatorii braileni aflati la finalizare nu au gasit spatiul portii, fie ca portarul Caragata s-a opus salvator. Iliuta a trimis un sut centrare in minutul 52 si mingea a trecut razant pe linga coltul lung, Olenic (min. 54) a fost prins pe picior gresit de centrarea lui Gorga si nu a reusit sa reia spre poarta, a urmat un sut din cadere a lui Ungureanu si apoi o pasa a aceluiasi jucator spre Dobre care a sutat puternic de la 8 metri insa Caragata a reusit sa inlature pericolul.
La un sfert de ora de la reluare, Laminorul a trecut pentru ultima data pe linga marcarea unui gol pe care nu neaparat echipa, cit jucatorul Popa poate ca l-ar fi meritat pentru prestatia sa din acest meci, numai ca mingea sutata de acesta, din lovitura libera, de la 20 de metri, a zguduit din nou bara portii transversale a portii brailene.
Dacia si-a reluat apoi presiunea asupra careului advers insa Ungureanu (min. 65), Gorga (min. 76) si apoi Ghioca (min. 84) si Ionila (min. 90) nu au reusit sa-l invinga pe Caragata.
In minutele de prelungire, Ghioca a scapat spre poarta, dar a fost faultat de Marian Marin apoape de linia de 16 metri, fundasul oaspetilor a primit cartonas rosu, iar lovitura libera executata de Covaci i-a prilejuit lui Caragata o noua interventie de senzatie.
In urma acestui succes, Dacia a urcat pe locul al patrulea in clasament, reusind sa incheie sezonul de toamna in grafic, obiectivul propus fiind cel de a ocupa unul dintre primele patru locuri in clasament.

FOTO: Imilian Serbanica
Imilian Serbanica multumit, Toader Stet optimist

La finalul partidei, antrenorul Daciei Unirea era multumit atit de rezultatul obtinut in ultima etapa, cit si de faptul ca echipa braileana, cu toate ca a avut si perioade mai putin bune, a reusit sa incheie sezonul de toamna in grafic: "Nu prea ne-am regasit in prima parte a meciului, dar pot spune ca in repriza a doua am dominat categoric si pe linga golul lui Ungureanu ne-am creat nenumarate alte posibilitati de a marca. Ceea ce ma bucura cel mai mult este faptul ca am incheiat sezonul in grafic si ca vom avea o iarna linistita".
Tehnicianul Daciei se gindeste deja la cea de-a doua parte a campionatului si de aceea va incerca inca de pe acum sa gaseasca solutii. Unul dintre principalele obiective ale sale il reprezinta gasirea unei solutii de echipa, eficace si mai putin costisitoare, in care ponderea sa fie detinuta de jucatori braileni.
"Fotbalistii care au familiile in alte orase vor intra in vacanta de luni, in schimb brailenii, la care se vor adauga si jucatorii de perspectiva de la Centrul de copii si juniori, vor continua pregatirile pina pe 10 decembrie. In aceasta perioada, vom incerca sa sustinem partide de verificare cu Petrolul, CS Faurei sau chiar cu echipe de Divizia D, pentru ca dorim ca din primavara sa incercam sa mizam pe cit mai multi jucatori braileni", declara antrenorul principal al Daciei.
La rindul sau, Toader Stet, antrenorul Laminorului, se arata optimist in privinta perspectivei echipei sale: "Pot spune ca am facut una dintre cele mai bune partide in deplasare, dar am fost urmariti de nesansa. Am avut o imensa ocazie la 0-0 si am trimis de doua ori mingea in transversala portii gazdelor. Daca macar una dintre aceste ocazii s-ar fi concretizat, probabil ca altfel s-ar fi derulat ostilitatile in teren. Raminem in continuare pe locul al 14-lea si trebuie sa ne pregatim constiincios in aceasta iarna pentru ca eu consider ca avem sanse de a ne mentine in acest esalon".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii