Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Formatia braileana a cistigat triunghiularul din sala Polivalenta

Formatia braileana s-a impus, conform asteptarilor si in cel de al doilea meci, in care adeversara i-a fost divizionara A, CSM Ploiesti, cu singura deosebire ca, in prima repriza, pentru ca si-a subapreciat adversara, nu a reusit un joc pe masura celui din partida cu Otelul.
Ploiestencele au fost adversare dificile, cu o buna conditie fizica si au demonstrat ca sint pregatite sa lupte pentru promovare.
In primele 25 de minute printr-o buna circulatie a mingii in faza de atac si un joc foarte sigur in aparare CSM-ul chiar a condus ostilitatile in teren.
Gazdele au reusit sa egaleze pentru prima data la 3-3, in urma golurilor inscrise de Alina Braniste si Asandei si chiar sa preia conducerea in urma reusitei Irinei Radovici. Daca in faza de aparare s-au descurcat destul de bine, in schimb in atac elevele Alexandrinei Soare au ratat enorm de mult nu pentru ca au avut in fata o aparare ermetica sau un portar foarte bun, ci pentru ca s-au grabit. Astfel ca, dupa ce au preluat conducerea, brailencele s-ar fi putut distanta la trei goluri daca Moise si Lipan nu ar fi zguduit barele portii adverse.
In timp ce HC Dunarea s-a jucat cu ocaziile, ploiestencele Aura Cristoaica si fosta jucatoare braileana, Ioana Hirtopeanu, au marcat la fiecare atac, iar CSM-ul a condus ostilitatile in teren si pe tabela de marcaj pina in minutul 26, cind, dupa o serie de trei goluri marcate pe rind de Tomuleanu, Moise si Lipan formatia braileana a restabilit egalitatea, 9-9. Acesta a fost si ultimul moment al jocului in care tabela a consemnat un scor egal. Moise si Asandei, folosita in premiera extrema stinga, au adus gazdelor un avantaj de doua goluri la pauza.
La fel ca in unele partide oficiale, Alexandrina Soare a reusit sa le motiveze la pauza pe jucatoare, astfel ca in repriza a doua HC Dunarea a facut legea in teren. Nu este mai putin adevarat ca si arbitrii galateni care au condus acest meci, in repriza a doua au revenit la sentimente mai bune fata de gazde si nu au mai acordat bonusuri ploiestencelor.
Scorul a luat repede proportii in favoarea handbalistelor brailene, 15-11 in minutul 39 si 17-12 citeva minute mai tirziu. Apararea a mers foarte bine in aceasta parte a meciului, iar in faza de atac au inscris aproape toate jucatoarele care au intrat in teren.
Elevele Alexandrinei Soare si-au marit avantajul la sapte goluri, 24-17 si au cistigat partida amicala cu aceeasi diferenta de scor.
In prima repriza HC Dunarea a evoluat in formula Goldic - Asandei, Lipan (Tomuleanu), Moise, Radovici, A. Braniste, Cucu (Horobet), iar in partea secunda antrenoarea braileana a rulat tot lotul mai putin pe Marinela Patru care, pe tot parcursul meciului, a lucrat in sala de forta.
HC Dunarea a cistigat triunghiularul din sala Polivalenta, iar pe locul al doilea s-a clasat Otelul Galati care vineri dupa-amiaza a dispus cu 31-18 de CSM Ploiesti.

Golurile brailencelor au fost marcate de Lipan 6, Asandei 4, A. Braniste 3, Tomuleanu 3, Moise 3, Chitacu 2, Ruscior, Horobet, Moroianu, Radovici si Lupu.
Categorie articol: 

Comentarii