Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fonduri pentru polii de dezvoltare urbana

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a lansat, saptamina trecuta, cererea deschisa de proiecte cu depunere continua, pentru Axa 1 a REGIO - Programul Operational Regional "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere" domeniul major de interventie 1.1. "Planuri integrate de dezvoltare urbana", sub-domeniul "Poli de dezvoltare urbana".
In cadrul acestui sub-domeniu vor putea primi finantare, pe baza planurilor integrate de dezvoltare urbana, proiectele care vizeaza
"reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban (infrastructura publica urbana, transport si mobilitatea populatiei, patrimoniu cultural mondial -UNESCO - national si local, din mediul urban), "dezvoltarea durabila a mediului de afaceri si "reabilitarea infrastructurii sociale.
Cererea deschisa se adreseaza celor 13 orase/municipii desemnate ca poli de dezvoltare urbana prin H.G. nr.998/2008, respectiv Arad, Baia Mare, Bacau, Braila, Galati, Deva, Oradea, Pitesti, Rimnicu-Vilcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava si Tirgu Mures.
Alocarea financiara orientativa disponibila pentru aceasta prima cerere de proiecte este de 248,51 milioane euro.
Regiunii de dezvoltare regionala Sud-Est (din care face parte Braila, alaturi de judetele Constanta, Vrancea, Galati, Buzau si Tulcea) i-au fost alocate 36,12 milioane de euro. Banii sint impartiti in mod egal de Braila si Galati, cei doi poli de dezvoltare urbana din cadrul ADR Sud - Est.
Solicitanti eligibili in cadrul acestui domeniu de interventie sint autoritatile publice locale ale celor 13 poli de dezvoltare urbana, parteneriate intre acestea si judet sau asociatii de dezvoltare intercomunitara in care acestea sint membri.
Incepind cu data de 2 decembrie 2008, Agentiile pentru Dezvoltare Regionala pot primi cereri de finantare. Ghidul solicitantului poate fi consultat pe www.inforegio.ro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii