Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fonduri pentru dezvoltarea centrelor urbane

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a lansat, ieri, cererea deschisa de proiecte pentru Axa 1 a Regio-Programul Operational Regional "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere", domeniul major de interventie 1.1. "Planuri integrate de dezvoltare urbana", sub-domeniul "Centre urbane".
In cadrul acestui sub-domeniu, vor putea primi finantare, pe baza planurilor integrate de dezvoltare urbana, proiecte care sa vizeze reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban (infrastructura publica urbana, transport si mobilitatea populatiei, patrimoniu cultural mondial - UNESCO, national si local, din mediul urban), dezvoltarea durabila a mediului de afaceri, precum si reabilitarea infrastructurii sociale.
Alocarea financiara disponibila pentru aceasta prima cerere de proiecte este de 503,60 milioane de euro pentru toate cele opt regiuni de dezvoltare din tara.
Alocarea financiara pentru Agentia Sud-Est (din care face parte judetul Braila, alaturi de judetele Constanta, Galati, Vrancea, Buzau si Tulcea) este de 55,29 milioane de euro.
Solicitantii eligibili in cadrul acestui domeniu de interventie sint autoritatile publice locale din mediul urban, parteneriate intre acestea sau asociatii de dezvoltare intercomunitare.
Cererea deschisa de proiecte se adreseaza centrelor urbane, respectiv oraselor/municipiilor cu peste 10.000 de locuitori, cu exceptia polilor de crestere (Iasi, Constanta, Ploiesti, Craiova, Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov) si a polilor de dezvoltare urbana (Arad, Baia Mare, Bacau, Braila, Galati, Deva, Oradea, Pitesti, Ramnicu-Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Targu Mures), pentru care cererile deschise de proiecte se vor lansa la o data ulterioara.
Incepind cu data de 2 decembrie, cele opt Agentii pentru Dezvoltare Regionala pot primi cereri de finantare, pina pe data 31 martie 2009, ora 16.00. Ghidul solicitantului poate fi consultat pe www.inforegio.ro
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii