Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Focuri de armă în comuna Râmnicelu, de Revelion

Un vânător brăilean a fost lăsat fără armă şi cartuşe după ce, înainte de Crăciun, a intrat fără drept pe un fond de vânătoare, iar de Revelion s-a dat în spectacol, trăgând focuri de armă, în comuna Râmnicelu. După toate acestea, poliţiştii i-au făcut o "vizită" brăileanului de 62 de ani. La domiciliul bărbatului, oamenii legii au constatat că acesta ţinea arma şi muniţia în condiţii nepotrivite.
În ziua de 7 ianuarie 2016, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat despre faptul că bărbatul din municipiul Brăila, deţinător legal al unei arme de vânătoare de calibru 12x2 mm, păstra arma şi muniţia aferentă într-un alt loc decât cel declarat la poliţie. Arma era la domiciliul părinţilor săi, din comuna Râmnicelu. În plus, deţinătorul nu respecta condiţiile legale, în sensul că aveau acces la armă şi muniţie persoane neautorizate. "Poliţiştii au mai stabilit, în urma cercetărilor, că în ziua de 23 decembrie 2015, brăileanul ar fi trecut cu arma pe Fondul Cinegetic nr. 38 Suţesti, fără a avea acordul gestionarului. În noaptea de Revelion, acesta ar fi tras fără drept două focuri de armă în plan vertical, în curtea părinţilor lui", a precizat scms Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Faţă de deţinător a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform Legii 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor. Ca măsuri complementare, acestuia i-au fost ridicate arma, 16 cartuşe aferente şi i-a fost anulat dreptul de deţinere, port şi folosire a armei letale.
Totodată, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de trecere fără drept pe un fond cinegetic cu arma de vânătoare neînchisă în toc şi uz de armă letală fără drept.

Permis de port armă expirat

Nu a fost singurul vânător luat pe sus de poliţişti. Tot joi, poliţiştii de la acelaşi birou s-au sesizat cu privire la faptul că un alt bărbat, în vârstă de 43 de ani, din satul Stoieneşti, comuna Frecăţei, s-a plimbat cu arma în mână după bunul plac. Mai precis, arată poliţiştii, în ziua de 15 decembrie 2015 acesta ar fi trecut cu arma de vânătoare pe Fondul Cinegetic nr.4 Frecăţei, fără a avea acordul gestionarului. Poliţiştii au stabilit că permisul de armă, în care are înscrisă o armă letală de vânătoare, de calibru 12x2 mm, are valabilitatea expirată şi cel în cauză nu a depus arma, în termen de 10 zile de la expirare, la un armurier autorizat.
Puşca a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele persoanei vizate a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de trecerea pe un fond cinegetic cu arma de vânătoare neînchisă în toc, fără acordul gestionarului, şi nedepunerea armei la armurier. De asemenea, poliţiştii au luat măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armei letale.

 
Categorie articol: 

Comentarii