Mergi la conţinutul principal

Focar Covid-19 la ATI Brăila. 10 angajaţi au fost depistaţi pozitiv

• este vorba despre un medic, cinci asistente şi patru infirmiere • managerul Spitalului Judeţean, dr. Delia Râşnoveanu, ne-a declarat că au fost izolaţi angajaţii bolnavi, iar secţia de Anestezie Terapie Intensivă a fost dezinfectată şi activitatea medicală continuă

 

Dacă pe 3 noiembrie erau trei cazuri Covid-19 în rândul angajaţilor de pe secţia de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila, iată că ieri, 5 noiembrie, numărul cazurilor Covid-19 a ajuns la 10. De altfel, miercuri după-amiaza, într-o sesizare primită la redacţie, un angajat al spitalului reclama faptul că cei din conducere ascund informaţii, fiind de fapt 10 cazuri Covid-19 în rândul angajaţilor. Mai mult, angajatul spitalului reclama faptul că nu s-a făcut o dezinfecţie serioasă la ATI, în condiţiile în care activitatea se desfăşoară în continuare.

Contactată de redactorii “Obiectiv”, managerul SJU Brăila, dr. Delia Râşnoveanu, a recunoscut că este un focar la ATI şi că numărul de cazuri în rândul angajaţilor a crescut în doar două zile de la 3 la 10, însă angajaţii nu au contactat virusul din spital, ci prin transmitere comunitară. Pe de altă parte, aceasta susţine că s-a făcut dezinfecţie, şi se face constant.

“Marţi erau internaţi vreo 2 sau 3, acum cazurile au crescut. Sunt izolaţi la domiciliu persoanele confirmate, s-a făcut anchetă epidemiologică, contacţii sunt supravegheaţi în continuare şi aşteptăm să vedem dacă se va mai întâmpla ceva, dacă mai apar cazuri sau nu, că e posibil să se întâmple acest lucru. Am declarat focar la DSP, dar nu este focar pe ATI Covid, ci pe ATI-ul mare. Şi sunt persoane care s-au infectat în afara spitalului. O singură persoană pot să o leg de ceva legat de spital, dar mai aştept până să confirm dacă e aşa s-au nu. S-a făcut dezinfectare şi activitatea continuă la ATI. Sunt 6 medici care asigură activitatea medicală. Nu se închide ATI-ul, avem suficient personal şi am suplinit acolo unde este nevoie şi ne descurcăm deocamdată”, ne-a declarat aceasta.

Întrebată dacă au fost identificaţi contacţii direcţi ai angajaţilor infectaţi şi trimişi în izolare, managerul Delia Râşnoveanu a spus că nu a fost cazul. “Definiţia de caz defineşte contactul direct persoana care nu poartă echipamentul de protecţie. Ori, ei au spus toţi că au purtat echipamentul de protecţie. E posibil să mai apară cazuri numai că trebuie să vedem dacă sunt legate de spital sau s-au îmbolnăvit din altă parte”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro