Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

FMI ezită să mai finanţeze Grecia

Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu va participa la planul de ajutor pentru Grecia până când Atena nu va accepta un pachet complet de reforme şi partenerii europeni nu vor fi de acord cu ştergerea unei părţi a datoriei ţării, a declarat un responsabil al FMI. „FMI nu va participa decât după ce aceste două condiţii vor fi îndeplinite", a afirmat responsabilul, sub rezerva anonimatului, menţionând că aceasta nu se va întâmpla mai devreme de câteva luni.
Conform acordului din 13 iulie, europenii au pus printre condiţiile principale ale unui al treilea plan de ajutor pentru Grecia participarea Fondului Monetar Internaţional, relatează Agerpres.
Îndatorarea ridicată şi istoricul negativ în privinţa implementării reformelor descalifică Grecia de la un al treilea pachet de ajutor financiar din partea Fondului Monetar Internaţional (FMI), potrivit unui raport prezentat board-ului FMI de către experţii instituţiei internaţionale.
Recomandarea experţilor FMI, înaintată boardului miercuri, ridică noi semne de întrebare dacă instituţia internaţională se va alătura eforturilor Uniunii Europene de a salva Grecia de la colaps, scrie Financial Times.
Având în vedere concluzia raportului, specialiştii FMI vor participa la negocierile desfăşurate în prezent la Atena pentru un nou program financiar destinat Greciei, însă instituţia nu va lua timp de mai multe luni, sau chiar până anul următor, o decizie dacă va participa sau nu cu fonduri proprii.
Întârzierea din partea FMI ar putea avea consecinţe semnificative, mai ales în Germania, unde oficialii au afirmat în mod repetat că ar fi imposibil de obţinut acordul Legislativului de la Berlin pentru un pachet de 86 miliarde de euro destinat Greciei dacă la acesta nu participă şi FMI.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii