Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Florica Lungu a fost validată în funcția de consilier municipal

* PND-ista Florica Lungu a primit «ok-ul» din partea comisiei de validare și membrii CLM Brăila au aprobat în unanimitate preluarea de către aceasta a fotoliului lăsat liber de Gina Ilie, care a demisionat * după depunerea jurământului, Lungu a primit felicitări din partea președintelui PND Brăila, Simona Drăghincescu, care i-a dăruit și un buchet de flori

 

 

Membru nou în cadrul CLM Brăila după demisia medicului legist Gina Ilie (Partidul Național Democrat). Este vorba despre Florica Lungu, următorul candidat pe lista cu care PND Brăila s-a înscris la CLM în timpul alegerilor locale din 2016. Așa cum am mai anunțat, Lungu s-a născut pe 14.09.1965 în comuna Dăeni, județul Tulcea, este mediator și de profesie jurist.

Pe scurt, în cadrul ședinței ordinare a CLM Brăila de ieri, consilierii au luat act de demisia PND-istei Gina Ilie (care a invocat motive personale), comisia de validare condusă de viceprimarul Doinița Ciocan a anunțat că a analizat candidatura Floricăi Lungu pentru a cărei intrare în CLM Brăila a dat aviz pozitiv. Astfel, după depunerea jurământului de credință, Florica Lungu și-a luat în primire fotoliul de consilier în aplauzele plenului și a participat ulterior la lucrările ședinței.

Trebuie precizat că, în sală, la momentul validării s-a aflat și președintele PND Brăila, Simona Drăghincescu, care a profitat de ocazie pentru a-i oferi un buchet de flori noului consilier. Totodată, aceasta a ținut să îl asigure în mod public pe primarul Marian Dragomir că Florica Lungu va fi un bun membru CLM Brăila.

 

Lungu a preluat și fotoliile în CA-urile și Comisiile în care activa Gina Ilie

 

Ulterior, consilierii municipali au aprobat mai multe proiecte de hotărâri privind preluarea de către PND-ista Florica Lungu a pozițiilor administrative deținute anterior de Gina Ilie. Mai exact, aceasta a fost votată în unanimitate ca membru în Comisia de specialitate numărul 4, pentru activități științifice, învățământ, cultură, culte, tineret, activități sportive, sănătate și protecție socială. Pe lângă Lungu, din această Comisie mai fac parte PSD-iștii Adrian Goanță, Valentin Pătârlăgeanu, Cristiana Voineag și liberalul Sorin Ioniță. Potrivit proiectului, președintele Comisiei urmează să fie ales la prima ședință a acesteia.

Tot cu această ocazie, membrii CLM au stabilit ca Lungu să preia locurile deținute de Gina Ilie ca reprezentant al Consiliului Local Municipal în Consiliile de Administrație și în Comisiile de Evaluare și Asigurare a Calității ale Unităților de Învățământ de pe raza municipiului. Astfel, Lungu va activa ca membru în CA la Grădinița nr. 6, Școala Gimnazială nr. 4 “Al. I. Cuza”, Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” și Colegiul Național “Ana Aslan”, precum și ca membru în Comisiile pentru Evaluare la Grădinița nr. 6 și Colegiul “Ana Aslan”.

 

Bonus: Lungu desemnată și membru în CA la Spitalul de Psihiatrie

 

Un alt proiect de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a CLM Brăila de ieri a vizat modificarea unei hotărâri mai vechi a mini-Parlamentului local privind desemnarea reprezentanților municipalității în Consiliul de Administrație al Spitalului de Psihiatrie “Sfântul Pantelimon” Brăila. De această dată, intrarea Floricăi Lungu s-a făcut prin vot secret, la pachet cu avansarea PSD-istei Cristiana Voineag de pe poziția de membru supleant la membru plin. Cele două au primit număr maxim de voturi din partea celor prezenți (26 voturi “pentru”). Precizăm că, inițial, în CA la psihiatrie, PSD-istul Răzvan Popescu și PND-ista Gina Ilie erau membri plini și social democratele Cristiana Voineag și Cornelia Neacșu, membri supleanți.

Membrii în CA-uri beneficiază de o indemnizație lunară de 1% din salariul managerului.
Categorie articol: 

Comentarii