Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fiul ziaristului Sorin Rosca Stanescu s-a impuscat in cap

Fiului ziaristului Sorin Rosca Stanescu a fost gasit luni seara impuscat in cap. Se pare ca Mircea Stanescu s-ar fi sinucis, impuscindu-se in cap cu un pistol Beretta, calibru 9 milimetri. Amintim ca acesta ar fi putut fi la acest moment deputat de Braila, deoarece, in urma cu citeva luni, conducerea PSD a incercat sa il bage pe gitul organizatiei brailene. Acesta s-a prezentat la Braila pentru prima data la sfirsitul lunii septembrie, anul trecut, cind a incercat sa ii convinga pe PSD-istii braileni ca ar fi cel mai potrivit sa ocupe locul lui Ion Smeeanu, candidatul initial din Colegiul V, care se retrasese din cursa electorala. Stanescu nu a facut insa figura buna printre braileni, acestia facind tot posibilul sa nu se trezeasca cu el pe cap. Mai mult, desi in luna octombrie 2008 centrul il impusese pe Stanescu ca si candidat din partea PSD in Colegiul V pentru deputati din Braila, acesta nu a binevoit sa se prezinte la nici o intilnire cu colegii sai braileni, nemultumirea acestora fiind din ce in ce mai mare. Intr-un final, spre sfirsitul lunii octombrie, cu numai citeva zile inainte de inceperea campaniei electorale pentru parlamentare, social - democratii braileni au fost anuntati de la centru ca li s-a schimbat parasutatul, Mircea Stanescu fiind inlocuit cu Cristian Rizea.
Legat de evenimentul petrecut luni seara, avocatul a spart usa apartamentului in care se afla fostul deputat Mircea Stanescu (39 de ani), avind permisiunea tatalui acestuia, conform unor surse judiciare. Catalin Dancu a gasit cadavrul in dormitor, pistolul Beretta de 9 mm fiind cazut la picioare. Arma era detinuta legal de Mircea Stanescu, desi in momentul inceperii urmaririi penale in cazul accidentului in care a fost implicat, ar fi trebuit sa o predea. Mircea Stanescu era urmarit penal in cazul accidentului de pe 27 decembrie 2008, atunci cind un barbat de 49 de ani a fost omorit pe trecerea de pietoni, pe strada Alexandru Serbanescu din capitala. Stanescu urma sa fie audiat de procurori pe 12 ianuarie. Initial, in acest caz a fost pusa sub acuzare Marilena Molnar (38 ani), prietena lui Mircea Stanescu, cea care si-a asumat accidentul de simbata, 27 decembrie 2008. In urma audierilor martorilor, procurorii au schimbat insa incadrarea juridica a faptei acesteia in cea de favorizare a infractorului. Mai multe persoane au declarat ca in momentul producerii accidentului, la volanul masinii se afla Mircea Stanescu.

Cariera politica

Mircea Stanescu a intrat in Parlament in 2004, fiind ales deputat de Tulcea. El a candidat pe listele Aliantei D.A si a activat in cadrul grupului PD din Camera Deputatilor pina in noiembrie 2006. S-a transferat apoi la PSD, unde a ramas pina la sfirsitul legislaturii. In cei patru ani in care a fost deputat a avut doua initiative legislative si a luat cuvintul de 11 ori in plen. Mircea Stanescu a fost membru PDSR din 1995 pina in 1997, cind a devenit membru PD. In perioada 1998-1999 a fost consilier al premierului Radu Vasile, fiind apoi consilierul lui Mugur Isarescu cind acesta a devenit prim-ministru. In perioada 2000-2004 a fost consilier la Secretariatul General al Guvernului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii