Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fiul lui Osama ben Laden intrerupe postul Ramadanului

Fiul lui Osama ben Laden, Omar, a intrerupt postul Ramadanului pentru a "celebra pacea", joi, 11 septembrie, ziua aniversara a atentatelor din 2001, revendicate de tatal sau, relateaza AFP.
Imediat dupa asfintit, Omar, in virsta de 27 de ani, si sotia sa de origine britanica, Zaina, nascuta Jane, au ales aceasta zi pentru a organiza cina de Iftar, care marcheaza intreruperea postului de Ramadan.
"In aceasta seara, nu vor sa spuna vorbe mari, ne-am adunat pentru pace", a declarat un prieten al cuplului, Suzanne, jurnalistilor strinsi intr-un cort beduin.
Rugati sa lase deoparte microfoanele si camerele de luat vederi, jurnalistii au asistat la o ceremonie in care Omar, cel de-al patrulea fiu din prima casatorie si unul din cei 19 copii ai liderului al-Qaida, a semnat un apel in favoarea "pacii universale".
Locuitor al capitalei egiptene, alaturi de unchiul sau Khaled, Omar sustine ca nu a mai primit nici o veste de la tatal sau din anul 2000. La virsta de 20 de ani, Omar a parasit o tabara al-Qaida din Afganistan, dupa sase ani petrecuti aici, cu binecuvintarea tatalui sau, motivind ca nu vrea sa fie partas la uciderea civililor, dupa cum a explicat in mai multe interviuri.
El a condamnat atentatele de la 11 septembrie si acteel de violenta, dar a refuzat sa il califice pe tatal sau drept terorist.
Cu o privire ferma, imbracat in roba alba traditionala si cu un baston in mina, Omar seamana izbitor cu tatal sau, singura diferenta fiind parul prin in coada sub ghutra in carouri.
Fiul liderului al-Qaida a infiintat o crescatorie de cai din rasa pur-singe arab in localitatea Abousir, situata in apropierea piramidelor, la marginea desertului.
Khaled, unul din fratii mai mici ai lui Osama ben Laden, s-a stabilit in urma cu 27 de ani in apropiere, la circa cinci kilometri de Abousir, fiind, de asemenea, proprietarul unei crescatorii de cai.
Relatiile dintre cei doi nu sint insa foarte apropiate, desi ambii sint casatoriti cu doua femei de origine britanica.
Autoritatile britanice au refuzat sa ii acorde lui Omar, la inceputul anului, permisul de rezidenta, motivind, potrivit sotiei sale, ca prezenta sa ar reprezenta "o sursa de ingrijorare" pentru Marea Britanie.
In 2007 el s-a casatorit in Arabia Saudita cu Zaina Alsabah, o britanica divortata pe numele sau initial Jane Felix-Browne.
Omair si Zaina au lansat impreuna un proiect, nematerializat pina in prezent, de organizare a unei curse de cai pe distanta de 4.800 de kilometri, de-a lungul Africii de Nord, pentru a promova pacea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii