Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fiscul brăilean, întâlnire cu firmele locale pe tema TVA - split

• prima acţiune din serie este programată pentru marţi, 12 septembrie, urmată de acţiuni similare în zilele de 14, 27 şi 28 septembrie • contribuabilii vor primi clarificări referitoare la noutăţile legislative fiscale

 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Brăila a anunţat că va organiza, marţi, 12 septembrie, o întâlnire dedicată contribuabililor pentru a oferi clarificări şi îndrumări referitoare la tema – Plata defalcată a TVA. Locaţia aleasă pentru derularea acestei întâlniri este sediul CECCAR (Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România) din Brăila, iar ora anunţată, 14,00.

De altfel, conducerea instituţiei a subliniat că pe parcursul lunii septembrie mai sunt programate întâlniri similare cu firmele locale, pe aceeaşi temă, atât în data de 14 septembrie, începând cu ora 14,00, la sediul instituţiei din strada Delfinului nr. 1, (Sala de şedinţe de la parter), cât şi în zilele de 27 şi 28 septembrie, începând cu ora 16,30, la sediul CECCAR din Brăila.

Reamintim că plata defalcată a TVA va fi aplicată obligatoriu începând cu 1 ianuarie anul viitor, după cum a aprobat Guvernul Tudose, prin ordonanţă de urgenţă. Opţional, firmele pot să aplice sistemul şi de la 1 octombrie anul acesta, lucru pentru care vor primi facilităţi fiscale, printre altele, anularea penalităţilor de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale reprezentând TVA, restante la 30 septembrie 2017, în anumite condiţii, dar şi acordarea unei bonificaţii de 5% la plata impozitului pe profit sau, după caz, a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor.
Categorie articol: 

Comentarii