Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Firmele de deratizare- dezinfecţie, la control!

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din Brăila anunţată oficial de Ministerul Sănătăţii pentru începerea controalelor şi în judeţul nostru • va fi o echipă mixtă formată din DSP, DSVSA şi IPJ

 

Încep controalele la firmele şi persoanele autorizate din Brăila, care prestează servicii de  deratizare, dezinfecţie, dezinsecţie. Direcţia de Sănătate Publică Brăila a primit vineri, 22 noiembrie, un ordin de la Ministerul Sănătăţii prin care  s-a dispus începerea controalelor la nivelul judeţului. Când vor începe la Brăila, încă nu se ştie exact, cert este la acest moment, că echipele sunt abia în faza de organizare şi mai au de pus la punct anumite neclarităţi legate de clasificarea activităţilor economice prestate de firmele brăilene. “S-a primit astăzi (n.r.-vineri, 22 noiembrie) o adresă de la Ministerul Sănătăţii şi se vor constitui comisii mixte cu Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi Poliţia. Şi acum sunt tratative să efectueze o acţiune. Cred că de luni începem controalele, cred, nu am nimic oficial, pentru că la prima vedere nu ar fi nimic de plănuit. Avem însă de lămurit nişte aspecte. De exemplu, cineva spunea că nu toate activităţile astea prestate de firme sunt activităţi oficiale cu cod CAEN. Se pare că dezinsecţia nu este în codul CAEN, ca activitate oficială şi atunci trebuie să vedem ce implică asta”, a transmis reprezentantul Birorului de presă din cadrul DSP Brăila, Nicuşor Grosu.

La nivel naţional, autorităţile s-au sesizat în urma tragediei petrecute recent  în Timişoara, unde trei persoane au murit după ce o firmă a făcut dezinsecţia şi deratizarea într-un bloc  de garsoniere din oraş. Patronul firmei care a efectuat dezinsecţia ar fi cumpărat şi folosit un insecticid denumit “Delicia-GASTOXIN”, ce are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică cu efecte letale în caz de inhalare.
Categorie articol: 

Comentarii