Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Firma "Tancrad" va pune mâna pe fondurile pentru întreţinerea străzilor din Brăila

Contractul de finanţare de peste 15 milioane de euro din fonduri bugetare, care urmează să fie scos de municipalitate la o licitaţie deschisă în luna iulie, pentru întreţinerea străzilor din Brăila, a fost întocmit pentru a satisface nevoile clientelei politice. Asta consideră senatorul Constantin Cibu, liderul UNPR Brăila. Recent, în cadrul unei conferinţe de presă, Cibu a explicat că un detaliu elocvent în ceea ce priveşte destinaţia clientelară a proiectului îl reprezintă condiţiile pe care firma înscrisă la licitaţie va trebui să le îndeplinească pentru a pune mâna pe contract, etichetate de senatorul brăilean ca fiind jenante.

"La ora actuală, Primăria pregăteşte o licitaţie cu bătaie lungă. Eu zic că e pusă la cale pentru a satisface clientela politică. Vor să facă o licitaţie de atribuire a unor lucrări de reparaţie pe timp de patru ani de zile de-acum înainte, în valoare totală de aproape 16 milioane de euro. Nu văd de ce trebuie să faci asta cu patru ani înainte, pentru că nu sunt lucrări care să dureze în timp, sunt lucrări disparate, lucrări de reparaţie, în general de cârpeală. Interesant este faptul că această documentaţie de atribuire este clar făcută cu o destinaţie specială. Sunt puse nişte condiţii aici pe care nu le poate îndeplini decât o singură firmă, condiţii care mai de care mai năstruşnice. De exemplu, ofertantul trebuie să dispună de următoarea dotare tehnică: excavator prevăzut cu sistem de monitorizare, autogreder prevăzut cu sistem de monitorizare. Asta nu are nicio legătură cu ce excavator va face lucrările respective. Bine că n-au menţionat în documentaţie şi pneuri Michelin", a comentat Constantin Cibu, punctând faptul că, mai mult ca sigur, nicio firmă brăileană nu se va încadra în condiţiile impuse.

"Firma va fi sigur de la Galaţi"

Întrebat de presă care ar putea fi firma în sacul căreia va ajunge jackpot-ul, Constantin Cibu a răspuns: "Firma va fi sigur de la Galaţi. Va fi «Tancrad»-ul. Este singura firmă care ar putea să se încadreze în condiţiile astea. Mi se pare jenant să introduci asemenea condiţii pentru o cerere de ofertă. Nu-mi vine să cred că pot să apară în scris asemenea tâmpenii".

Reamintim că municipalitatea vrea un acord-cadru pe o perioadă de 4 ani (2011 - 2014) cu un "asfaltangiu" pentru lucrări de reparaţii, întreţinere şi reabilitare de străzi. De asemenea, în ceea ce priveşte firma gălăţeană adusă în discuţie de senatorul uneperist, precizăm că "Tancrad" SA este unul dintre abonaţii permanenţi la conducta cu bani publici din Brăila, care - ironia sorţii! - are sediul local în clădirea firmei "Concivia", societate comercială aflată sub controlul "indirect" al preşedintelui CJ.
Categorie articol: 

Comentarii