Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Firma daneza a acceptat sa plateasca cele 95 miliarde acordate, anul trecut, societatii "Laminorul"

Favoritul in cursa pentru privatizarea "Laminorul" a acceptat conditia impusa de vinzator - AVAS, in legatura cu sprijinul financiar de 95 miliarde lei vechi acordat anul trecut unitatii brailene. Potrivit reprezentantului Guvernului in teritoriu, prefectul judetului Nicolae Mitroi, firma daneza "DanSteel" a recunoscut aceasta datorie si s-a angajat sa plateasca. Mai mult, surse din cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ne-au declarat ca firmei daneze i-a fost acordata permisiunea de a discuta cu toti creditorii "Laminorul" pentru a ajunge la un acord in ceea ce priveste datoriile pe care unitatea braileana le inregistreaza. "Cei de la AVAS, la presiunile Consiliului Concurentei, le-au solicitat sa le transmita un angajament prin care potentialul ofertant recunoaste datoria catre AVAS, cele 95 miliarde de lei, si s-a angajat sa plateasca, in termen de 90 de zile de la data semnarii contractului de privatizare", a declarat Nicolae Mitroi.
Dupa cum a explicat organizatia sindicala reprezentativa a salariatilor din SC "Laminorul" publicarea anuntului de privatizare este preconizata pentru finele lunii viitoare.
Reamintim ca, numai in acest an, AVAS a incercat de trei ori sa vinda pachetul majoritar de actiuni pe care le detine la unitatea braileana SC "Laminorul" SA, fara nici un rezultat insa. La primele doua termene nu s-au înregistrat oferte din partea unor potentiali investitori, iar la ultimul, 20 iulie 2005, la sediul AVAS a fost depusa o singura oferta, din partea companiei "Truman Trade&Finance" din Insulele Virgine Britanice, firma descalificata ulterior de la negocieri.
Important de mentionat este ca "Laminorul" a incheiat primul
semestru al anului 2005 cu o pierdere de 28,84 miliarde lei la o cifra
de afaceri de 135,39 miliarde lei. Prin comparatie cu perioada
similara a anului trecut, se remarca o pierdere din exploatare de
20,8 miliarde lei fata de 40,5 miliarde lei, cit a fost pierderea din
exploatare aferenta semestrului I 2004.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii