Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Firea vs Orban, la Primăria Capitalei

Candidatura lui Ludovic Orban la Primăria Generală a Capitalei a fost validată în unanimitate, luni, de conducerea centrală a PNL. Biroul Politic al PNL, forul central de conducere al partidului, s-a reunit luni pentru a valida candidatura lui Ludovic Orban la Primăria Capitalei, după ce la începutul săptămânii trecute Organizaţia PNL Bucureşti a decis să renunţe la propunerea iniţială, Cristian Buşoi, în favoarea lui Orban, potrivit news.ro.
Săptămâna trecută, candidatul PNL Bucureşti la Primăria Generală a Capitalei, Ludovic Orban, a avut o întâlnire şi cu preşedintele Klaus Iohannis, au declarat pentru News.ro surse politice.
Conform surselor citate, discuţia dintre cei doi a vizat problemele administraţiei locale, cu atât mai mult cu cât preşedintele Klaus Iohannis a avut patru mandate la Primăria Sibiului. Ludovic Orban a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre proiectul pe care îl propune pentru Capitală, în calitatea sa de candidat al PNL pentru Primăria Generală, au relatat pentru News.ro sursele citate.

„Am experienţa necesară pentru a fi învingător"

Ludovic Orban a susţinut o declaraţie de presă după validarea candidaturii sale de Biroul Politic al PNL, el cerându-le bucureştenilor să îl susţină pentru a conduce Primăria Capitalei.
„PNL începe astăzi o cursă pentru a-i convinge pe locuitorii Bucureştiului că alternativa sa este una corectă. Oferim Bucureştiului o administraţie onestă, o administraţie profesionistă, generoasă pentru locuitorii săi. Eu, Ludovic Orban, am onoarea de a fi în fruntea acestei echipe", a spus Orban.
Liberalul a afirmat că este pregătit şi hotărât pentru a intra în această cursă electorală.
„Am toată experienţa necesară pentru a fi învingător. Este momentul faptelor, nu al vorbelor. În noiembrie 2014, românii au votat pentru o Românie mai curată, mai onestă, mai unită, mai dezvoltată şi mai generoasă. Este timpul ca această Românie să aibă o Capitală pe care o merită, ca bucureştenii să spună punct şi de la capăt", a mai spus el.

Candidat unic PSD-ALDE la Primăria Capitalei

Pe de altă parte, co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că se poartă negocieri cu PSD în vederea susţinerii aceluiaşi candidat la Primăria Capitalei şi a precizat că el nu va candida pentru funcţia de primar general.
„Probabil cea mai bună soluţie, probabil spun, ar fi aceea a unui candidat unic, dar o să discutăm. Avem discuţii în momentul de faţă şi cu privire la candidaturile la sectoare. Până în momentul de faţă, din ce am văzut, PSD o susţine pe Gabriela Firea pentru candidatura la Primăria Capitalei. Nu este o decizie luată, după cum ştiţi, nici eu nu anunţ acest lucru în mod oficial, nu este candidatul oficial", a declarat, luni, co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, Tăriceanu a subliniat faptul că nu va candida pentru Primăria Capitalei.

 
Categorie articol: 

Comentarii