Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fiorentina nu a primit nici un gol acasa in fata echipelor romanesti

Site-ul oficial al UEFA a facut avancronica partidei Fiorentina - Steaua, din 30 septembrie, contind pentru etapa a doua a grupei F a Ligii Campionilor, precizind ca echipa italiana nu a primit gol pe teren propriu in meciurile contra formatiilor romanesti, in cupele europene.
"Fiorentina vrea sa mentina recordul de ineficacitate al Stelei in fata echipelor italiene", a titrat site-ul UEFA.
Fiorentina nu a primit nici un gol in cele trei meciuri disputate pe teren propriu, in cupele europene, contra echipelor romanesti. In primul tur al Cupei UEFA editia 1973-1974, italienii au terminat la egalitate, scor 0-0, cu Universitatea Craiova. In primul tur al Cupei UEFA, editia 1982-1983, i-au invins pe olteni cu 1-0, si tot cu acelasi scor au trecut de Gloria Bistrita in primul tur al Cupei Cupelor, editia 1996-1997. Fiorentina a disputat in total sase meciuri contra echipelor romanesti, obtinind doua victorii, doua egaluri si doua infringeri.
Fiorentina este neinvinsa pe teren propriu in grupele Ligii Campionilor, in singura editie la care a participat obtinind victorii cu Manchester United, FC Valenncia, AIK Solna, si egaluri cu FC Barcelona, Arsenal Londra si Girondins Bordeaux.
In noua meciuri impotriva echipelor italiene, Steaua nu a obtinut nici o victorie si nu a marcat nici un gol. Cele mai drastice infringeri ale FC Steaua cu echipe din Italia au fost cu AC Milan, scor 0-4, in finala CCE din 1989, si 0-3 cu Juventus in grupele Ligii Campionilor, editia 1995-1996. Ultimul meci al echipei Steaua contra unei formatii italiene a avut loc in editia 2005-2006, faza grupelor, 0-0 in deplasare cu Sampdoria Genova. A fost singurul meci din cele cinci disputate in deplasare contra echipelor din Italia in care Steaua nu a pierdut.
In 31 de meciuri disputate in grupele Ligii Campionilor, Steaua a obtinut doar patru victorii, ultima avind loc acum doi ani, la Kiev, cu Dinamo, scor 4-1.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii