Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Fior D'amor in Bucuresci" a deschis festivalul de teatru la Braila

Simbata seara, in piata din fata Palatului Administrativ, Teatrul Masca a oferit o reprezentatie cu spectacolul "Fior D'amor in Bucuresci", astfel ca timp de o ora spectatorii s-au delectat cu melodii de altadata si cu scenete jucate de cei 12 actori bucuresteni. Neobisnuite au fost si costumele, decorurile, machiajul actorilor, realizate de Sanda Mitache. Pentru a aduce pe scena atmosfera de altadata din Bucuresti, au fost imaginate statui cu viata ce reprezentau soldati, tiganci, domni si domnisoare, iar subiectul scenetelor, a fost mereu iubirea. Toti erau imbracati in haine ale epocii, dar in nuante de maro, negru si auriu. Fetele le erau tot aurii, iar miscarile scadate, ca ale unor papusi, te duceau cu gindul la niste vechi statui. Regia spectacolului ii apartine lui Mihai Malaimare.
Tangouri celebre, intre care si unele compuse de braileanul Jean Moscopol, au facut deliciul celor care erau in piata. "Femeia - eterna poveste", "Adio doamna", "Sa nu ne pierdem vremea suparati", "Da-mi gurita s-o sarut", "La fereastra unde doarme o pisica" sau "Vecina mea de vizavi" au fost jucate si cintate de actori. Spectacolul a fost incheiat cu melodiile "Iubesc femeia" si "Ionel Ionelule". Mihai Malaimare unul dintre interpreti, i-a prezentat la finalul spectacolului pe ceilalti protagonisti: Sorin Dinculescu, Ana Maria Pislaru, Dora Iftode, Nicolae Punga, Alina Craita, Bogdan Angelescu, Cosmin Cretu, Valentin Mihalache, Aurel Sandu, Magda Francu, Ana Turos.
Duminica, Teatrul Masca a mai oferit brailenilor alte trei reprezentatii, una cu cea amintita mai sus si alte doua spectacole de strada, itinerante, "Maturatoarele" si "Doamna cu catelul".
Spectacolul "Fior d'amor in Bucuresci" face parte din proiectul cultural "Orasul de sub oras", sustinut intre altii si de Primaria Capitalei. Spectacolul a fost invitat in cadrul festivalului "Zile si nopti de teatru european la Braila".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii