Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fintinile Brailei inca nu au secat

In situatia in care meteorogii anunta perioade prelungite cu temperaturi caniculare iar deficitul de apa din sol este tot mai mare, Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a cerut, ieri, prefecturilor sa ia masuri imediate de identificare a tuturor localitatilor cu probleme in ceea ce priveste alimentarea cu apa potabila. Prefectul brailean Nicolae Mitroi s-a conformat acestei dispozitii si a cerut un raport complet privind situatia din judetul nostru, din partea Sistemului de Gospodarire a Apelor. "Astept acest raport, pentru a vedea care este situatia in teritoriu. Daca va fi nevoie, vom interveni pentru alimentarea populatiei cu apa. Am vorbit deja cu comandantul Garnizoanei, dl. colonel Tofan, pentru a ne pune la dispozitie o cisterna de mare capacitate iar daca va fi cazul se mai pot folosi si autospecialele de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta", ne-a declarat prefectul Mitroi.
Din fericire, raportul SGA nu contine date alarmante. Dupa cum ne-a informat Adrian Turiac, directorul SGA Braila, in judetul nostru inca nu s-a ajuns la situatia de a seca fintinile sau puturile forate. "Am solicitat consiliilor locale sa ne informeze daca sint probleme cu izvoarele subterane si deocamdata nu s-a plins nimeni", ne-a spus acesta, precizind, totusi, ca resursele de apa din sol trebuie gestionate cu grija, din cauza secetei prelungite. Din acest motiv, este interzisa utilizarea puturilor forate pentru irigarea culturilor agricole. Directorul Turiac ne-a mai declarat ca, daca seceta va continua, mai devreme sau mai tirziu vor aparea probleme, in special in localitatile unde alimentarea cu apa se bazeaza pe fintini sapate. Este cazul comunelor Ciocile, Ciresu, Dudesti, Ulmu, Surdila Greci, Tudor Vladimirescu, Frecatei, Marasu, Rosiori, Unirea, Victoria, Viziru si Zavoaia.
In cazul in care situatia o va impune, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" va lua imediat masuri de alimentare a populatiei cu apa, da asigurari comandantul institutiei, colonelul Florin Silvi. "Cu autospeciala noua pe care o avem, putem transporta pina la 5 tone de apa potabila iar cu cele vechi putem cara apa menajera. Daca va fi cazul, vom stabili orele si traseele pe care vom circula, pentru ca populatia sa poata iesi sa ia apa", ne-a declarat colonelul Silvi.
Categorie articol: 

Comentarii