Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Finele lunii, primul termen la Curtea de Apel Bucureşti în litigiul pentru mia de hectare

• Guvernul vrea să oblige prin hotărâre de instanţă Primăria Galaţi să dea înapoi o bucată din mia de hectare de pe raza comunei Vădeni

 

Bătălia la instanţă iniţiată de Guvern împotriva autorităţilor gălăţene pe tema miei de hectare de la Vădeni s-a mutat la Curtea de Apel Bucureşti care a stabilit şi primul termen în acest proces: miercuri, 30 mai. Potrivit datelor disponibile pe portalul instanţelor de judecată, dosarul a ajus la CA Bucureşti pe finalul lunii martie şi a fost înregistrat pe rolul Secţiei a VIII-a contencios administrativ şi fiscal având ca obiect “obligare emitere act administrativ”.

Prin acest proces Executivul urmăreşte să determine autorităţile gălăţene să finalizeze procedura privind predarea a 655 ha de teren de pe raza comunei Vădeni, parte a unui lot mult mai mare, cu o suprafaţă de 1.000 ha, făcut cadou vecinilor de peste Siret, în 2002, în vremea mandatului în fruntea Executivului a lui Adrian Năstase.

Reamintim că, în cursul lunii septembrie 2017, Guvernul a aprobat un Memorandum de transmitere de către Secretariatul General al Guvernului a unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Galaţi în scopul adoptării de către acesta din urmă a unei hotărâri privind trecerea lotului de 655,29 ha din domeniul public al municipiului Galaţi în domeniul public al statului, iar asta pe motiv că terenul respectiv a fost dat Galaţiului sub condiţia de a se utiliza pentru construcţii de locuinţe şi utilităţi sociale, ori într-un final autorităţile vecine au ajuns să-l arendeze în scopuri agricole. Primăria Galaţi nu a mai pus în aplicare prevederile Memorandumului, context în care, în noiembrie anul trecut, Executivul a formulat plângere la Tribunalul Bucureşti, secţia contencios administrativ. Tribunalul a declinat competenţa de soluţionare a litigiului magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti.
Categorie articol: 

Comentarii