Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Finantatorul FC Steaua Gigi Becali s-a prezentat la DNA in dosarul "Valiza"

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, s-a prezentat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul "valiza", acesta declarind ca atit timp cit premierea in Romania nu este o fapta de coruptie, acest dosar nu exista.
Becali a mai spus ca nu va sta mai mult de zece minute in sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Avocatul lui Becali a precizat ca acesta "va declara ca nu declara nimic".
In acest dosar procurorii anticoruptie i-au prezentat, joi, selectionerului Victor Piturca acuzatiile, Directia Nationala Anticoruptie precizind ca invinuirea retinuta in cazul acestuia este de favorizarea infractorului, respectiv a lui Gigi Becali.
Victor Piturca a fost adus, joi dupa-amiaza, la DNA, dupa ce a fost ridicat de procurori de pe Aeroportul Otopeni, in baza unui mandat de aducere, pentru a i se prezenta documente din dosarul "valiza".
In acest dosar procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala, in data de 7 mai, fata de George Becali - finantator al Clubului de fotbal "Steaua Bucuresti", acuzat de doua infractiuni de dare de mita; Teia Sponte - persoana din anturajul lui Becali George - acuzat de complicitate la dare de mita; Anton Dobos - presedintele Clubului de fotbal "Universitatea Cluj", acuzat de luare de mita; Traian Bendorfean - cunostinta a lui Dobos Anton, acuzat de complicitate la luare de mita.
In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca, in data de 11 mai 2006, Becali George, finantator al Clubului de fotbal Steaua Bucuresti, "a facut o promisiune ferma" jucatorilor de fotbal de la FC "Gloria 1922 Bistrita" oferind acestora cite 5.000 de euro in cazul obtinerii unui rezultat de egalitate sau cite 10.000 de euro in caz de victorie in meciul cu echipa FC "Rapid Bucuresti" ce urma sa aiba loc a doua zi.
In perioada 5-7 mai anul acesta, Becali "a oferit direct si indirect suma de 1,7 milioane de euro" lui Dobos Anton, presedintele clubului "Universitatea Cluj", precum si unor jucatori ai acestei echipe, pentru ca, in ultima etapa a campionatului de fotbal al Romaniei 2007-2008 din data de 7 mai 2008 clubul universitar "sa isi apere corect sansele de joc si sa faca tot ce este posibil pentru a obtine cel putin un rezultat de egalitate" in meciul cu echipa "CFR 1907 Cluj", contracandidata echipei FC "Steaua Bucuresti" la cistigarea titlului de campioana.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii