Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Finantatorul FC Steaua Gigi Becali, deferit justitiei in dosarul "Valiza"

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost deferit justitiei, joi, de procurorii anticoruptie, in dosarul "Valiza", alaturi de alte cinci persoane, intre care si selectionerul echipei nationale de fotbal, Victor Piturca.
Gigi Becali este acuzat de doua infractiuni de dare de mita si de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Alaturi de el au mai fost trimisi in judecata Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piturca, Radu Gheorghe Marino si Raul Volcinschi.
Selectionerul Victor Piturca este acuzat de favorizarea infractorului. Vicepresedintele Consiliului de Administratie al clubului Steaua, Teia Sponte, este acuzat de complicitate la dare de mita. Alina Ciul, unul din avocatii lui Becali, este acuzata de favorizarea infractorului si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Lui Radu Marino, procurorii anticoruptie ii imputa doua fapte de fals in inscrisuri sub semnatura privata, el fiind acuzat totodata si de favorizarea infractorului. Tot pentru favorizarea infractorului va fi judecat si Raul Volcinschi.
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in 11 mai, finantatorul clubului Steaua a promis fiecarui jucator al clubului "Gloria 1922 Bistrita" sume de bani cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro pentru ca acestia sa isi indeplineasca atributiile de serviciu prevazute in contractele de munca, Regulamentul intern al clubului si in Regulamentul Federatiei Romane de Fotbal. Concret, fotbalistilor de la Bistrita li se cerea sa-si apere corect sansele si sa obtina un rezultat favorabil in meciul cu Rapid Bucuresti din 12 mai 2006.
Doi ani mai tirziu, in perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 euro jucatorilor de la "Universitatea Cluj" aflati pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului National de Fotbal - Liga I - circa 100.000 de euro pentru fiecare - acestia urmind, la fel ca in cazul precedent, sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu, sa-si apere corect sansele si sa cistige meciul cu "CFR 1907 Cluj".
Procurorii mai sustin ca Traian Bendorfean, cercetat initial si el pentru complicitate la luare de mita, a fost scos de sub urmarire penala.
Anton Dobos, fata de care s-a inceput initial urmarirea penala pentru infractiunea de luare de mita, va fi anchetat intr-o cauza disjunsa intrucit nu a putut participa la urmarirea penala pentru ca a fost victima unui accident rutier grav.
Procurorii amintesc si de faptul ca banii gasiti in valiza aflata la Teia Sponte, 1,7 milioane de euro, au fost sechestrati printr-o ordonanta din 8 mai 2008.
Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Cluj.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii