Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Finanţele cheamă la instruire agenţii economici şi contabilii

Conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Brăila a anunţat că în următoarea perioadă va organiza la administraţiile financiare din municipiu şi judeţ, precum şi la primăriile de comune, o serie de întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri. Tema este una "fierbinte": reprezentanţii Finanţelor brăilene trebuie să le explice contribuabililor cum stă treaba cu declaraţiile fiscale, în special Declaraţia 112, care se depune numai în sistem electronic.
"Urmare a videoconferinţei din data de 26 iulie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Brăila a hotărât organizarea, în luna august, a unor întruniri cu mediul de afaceri (inclusiv membrii Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură şi ai Corpului Experţilor Contabili şi Contabili Autorizaţi din România) pentru trecerea la depunerea electronică a declaraţiilor fiscale, în special Declaraţia 112, mediatizarea depunerii raportărilor contabile conform Ordinului 2234/2011, pentru mediatizarea Sistemului simplificat de contabilitate conform Ordinului 2239/2011", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei. Astfel, pentru contribuabilii din oraş, întrunirile sunt programate în data de 8 şi apoi în 18 august, începând cu ora 14.00, la Sala Mare a DGFP Brăila. În oraşul Însurăţei, întâlnirile sunt anunţate pentru 4, 11 şi 18 august, cu începere de la ora 10.00, la sediul AFP Însurăţei. În cazul contribuabililor arondaţi AFP Făurei, în data de 4 august, la diferite ore din zi, vor fi prezenţi reprezentanţii Finanţelor la primăriile din Jirlău, Galbenu şi Vişani, iar a doua zi la Ulmu şi Cireşu. Luni, 8 august, sunt programate întâlniri la primăriile de la Mircea Vodă, Surdila Greci şi Surdila Găiseanca, iar în data de 9 august chiar la sediul AFP Făurei. Programul de întruniri pentru AFP Ianca a demarat deja zilele acestea: 27 şi 29 iulie, iar pentru luna viitoare în zilele de 2, 4, 9, 11 şi 19 august, toate la sediul AFP Ianca.
Reamintim că Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitul pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate (Formularul 112) se depune, din această lună, numai în format electronic, pe portalul e-România, nemaifiind acceptat formatul hârtie.
Categorie articol: 

Comentarii