Mergi la conţinutul principal

Finanţare pentru ONG-urile care sunt alături de copiii cu boli cronice sau cu nevoi speciale

• MOL România anunţă că finanţează cu 400.000 lei proiecte de terapie emoţională şi intervenţie psihosocială adresate acestor copiii • suma maximă care poate fi accesată pentru finanţarea unui proiect este de 25.000 de lei • ONG-urile interesate pot formula online o solicitare de finanţare până la data de 2 decembrie

 

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate anunţă începerea celei de-a 12-a ediţii a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, destinat organizaţiilor non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie emoţională sau intervenţii psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau cei cu boli cronice.

La ediţia din acest an a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor sunt disponibile fonduri totale de 400.000 de lei. Prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, ONG-urile interesate pot beneficia de o sumă de maximum 25.000 lei sub formă de pre-finanţare pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada februarie - august 2021. Termenul-limită pentru înscrierea online a cererilor de finanţare este 2 decembrie 2020.

În cadrul evenimentului de lansare a noii ediţii a Programului, care anul acesta a fost organizat online, ONG-urile care au beneficiat de finanţare în cadrul ediţiei precedente au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2019 - octombrie 2020. În mod special, discuţia s-a axat pe modalităţile în care ONG-urile şi-au adaptat metodele şi proiectele la restricţiile generate de contextul pandemic. Cei prezenţi au împărtăşit din experienţa dobândită în acest an şi au vorbit despre impactul situaţiei actuale asupra muncii lor.

Dintre cele 18 organizaţii care au obţinut finanţare în 2019, şapte au finalizat proiectele propuse şi şapte se află în diferite faze de implementare, adaptând modalităţile şi metodele iniţiale ori găsind soluţii noi, compatibile cu condiţiile neprevăzute la planificare. Două proiecte de tabere terapeutice urmează a fi reprogramate, iar alte două proiecte vor fi restructurate. În cadrul proiectelor finalizate sau în curs de derulare în decursul celor 11 luni, peste 500 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activităţi de terapie prin artă – muzică şi muzică asistată, art-terapie Phronetic, art-terapii combinate (prin utilizarea desenului, modelajului, picturii sau a colajului), dans, mişcare şi jocuri de rol; terapii asistate de animale; terapii emoţionale – teatru şi confecţionare de măşti, terapie prin poveşti şi poveşti terapeutice.

De la lansare şi până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 3.642.000 lei ONG-urilor pentru derularea a 209 de proiecte de terapie prin artă şi terapie emoţională, incluzând peste 11.500 de beneficiari în activităţile lor.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de compania MOL România. Anunţul programului precum şi formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul www.pentrucomunitate.ro

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro