Mergi la conţinutul principal

Finanţări de 200.000 de euro pentru «Idei din Ţara lui Andrei»

Cea de-a patra ediţie a competiţiei "Idei din Ţara lui Andrei" a fost lansată la începutul acestei luni. Aceasta este, de fapt, un concurs naţional de proiecte pentru dezvoltare comunitară, educaţie pentru angajabilitate, eco-eficienţă sau eco-inovaţie. Românii care oferă idei bune sunt sprijiniţi financiar pentru a-şi finaliza proiectele. Ediţia din 2015 este finanţată de OMV Petrom şi organizată în parteneriat cu Fundaţia "Parteneriat pentru Acţiune Comunitară şi Transformare" (PACT).
Înscrierile în competiţie se pot face până pe 3 decembrie 2015, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, la secţiunea "Idei din Ţara lui Andrei", iar fiecare iniţiativă poate primi finanţare de până la 15.000 de euro. Se pot înscrie persoane fizice, organizaţii neguvernamentale, instituţiile de învăţământ şi alte instituţii publice.
Proiectele înscrise în ediţia din 2015 a competiţiei vor trece prin două etape de evaluare. Cea dintâi este votul public, ce se va desfăşura în perioada 7 - 18 decembrie 2015 şi va reprezenta 40% din punctajul final. Cea de-a doua etapă va avea loc între 7 decembrie 2015 şi 13 ianuarie 2016, când juriul "Idei din Ţara lui Andrei" va analiza ideile primite, iar evaluările lor vor reprezenta 60% din totalul punctajului. Pe 20 ianuarie 2016 vor fi anunţaţi câştigătorii competiţiei, cei care au obţinut punctajul cel mai mare în urma votului public şi a evaluării juriului.
Din juriu vor face parte reprezentanţi ai unor ONG, membri ai Fundaţiei PACT şi ai OMV Petrom, bloggeri şi jurnalişti.
În ediţia de anul acesta, ideile propuse se pot încadra într-unul dintre următoarele trei domenii:
- dezvoltare comunitară - iniţiative ce rezolvă o problemă socială în comunitatea locală, valorificând în mod eficient resursele, nevoile şi oportunităţile existente;
- educaţie pentru angajabilitate - proiecte care contribuie la formarea şi pregătirea pentru piaţa muncii atât a tinerilor, cât şi a adulţilor;
- mediu: eco-eficienţă sau eco-inovaţie - promovarea unui comportament cumpătat, prin folosirea în mod responsabil a resurselor naturale şi a inovaţiei pentru protecţia şi valorizarea mediului înconjurător.

Finanţare de 200.000 de euro de la OMV Petrom

Programul finanţează proiecte pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor din România, cu granturi totale de până la 200.000 de euro. Pe parcursul celor trei ediţii de până acum ale competiţiei "Idei din Ţara lui Andrei", OMV Petrom a oferit finanţări în valoare totală de 360.000 de euro pentru peste 40 de proiecte sociale. O parte din câştigători şi-au transformat ideile de proiecte în adevărate afaceri sociale, contribuind la schimbarea în bine a zeci de comunităţi de pe teritoriul ţării. "Credem cu tărie în puterea ideilor bune de a schimba oameni şi comunităţi. În acelaşi timp, ştim că, pentru a deveni realitate, ideile bune au nevoie de sprijin şi recunoaştere. Pentru a patra oară, în «Idei din Ţara lui Andrei», căutăm oameni cu iniţiativă, dornici să fie parte activă din schimbarea în bine a comunităţilor unde trăiesc", a declarat Mona Nicolici, manager sustenabilitate OMV Petrom.
Competiţia "Idei din Ţara lui Andrei", ediţia 2015, este organizată în parteneriat cu Fundaţia PACT, o organizaţie neguvernamentală, activă în domeniile dezvoltării comunitare şi economiei sociale. "În cei peste 13 ani de activitate a echipei noastre, am avut şansa de a întâlni în comunităţile locale din România o sumedenie de oameni responsabili, entuziaşti, preocupaţi de a produce schimbări pozitive acolo unde trăiesc şi/sau muncesc. Credem că adevăratele schimbări vin din interiorul comunităţii, se propagă de la om la om şi de la cetăţeni înspre comunitate ca întreg şi suntem încântaţi să-i sprijinim pe aceşti oameni cu iniţiativă pentru a-şi transforma propriile idei în acţiuni concrete pentru dezvoltarea localităţii lor", a declarat Ruxandra Sasu, director executiv Fundaţia PACT.
Pentru mai multe informaţii despre competiţie, accesaţi site-ul www.taraluiandrei.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro