Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Finala Eurovision 2015 va avea loc pe 23 mai

Finala ediţiei de anul viitor a Eurovision Song Contest se va desfăşura pe 23 mai, în Austria, potrivit unui anunţ postat pe site-ul oficial al concursului.
Prima semifinală a Eurovision 2015 va avea loc marţi, 19 mai, cea de-a doua semifinală se va desfăşura joi, 21 mai, iar marea finală este programată pentru sâmbătă, 23 mai, potrivit unei decizii luate de organizatorii evenimentului, European Broadcasting Union (EBU) şi ORF, radiodifuzorul public austriac, informează eurovision.tv.
Organizatorii evenimentului nu au stabilit încă oraşul austriac în care se va desfăşura Eurovision 2015. Pentru a fi gazdă a acestei competiţii se luptă oraşele Viena, Graz şi Innsbruck, potrivit unui anunţ recent al ORF.
Eurovision Song Contest 2015 se va desfăşurat în Austria după ce ediţia de anul acesta a concursului a fost câştigată de Conchita Wurst, cu piesa "Rise like a Phoenix".
Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014, s-au situat, cu piesa "Miracle", pe locul al 12-lea în finala care a avut loc în luna mai, la Copenhaga, Danemarca.
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.
Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii