Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filmul "Samson si Eva" a ajuns la Braila

Premiera filmului romanesc "Samson si Eva" va fi prezentata simbata, de la ora 18.00, la Clubul Progresul. Regia ii apartine tinarului Catalin Dupu, elev al regretatului Dem Radulescu, iar in rolul principal este Cove, actorul Gabriel Coveseanu, cel care a fost asistenul de platou al Andreei Marin in cadrul emisiunii "Surprize, surprize".
Povestea prezinta un cazul real al unui poet din anii '80. Actiunea, care il are in prim plan pe Samson Ionascu, incepe in 1983 si se termina in 2006. Poetul Ionascu a trait in Galati, in doua sisteme sociale diferite: societatea socialista pina in anul 1989 si apoi in cea "capitalista". Samson Ionascu era un poet apreciat pentru creatiile sale literare, care omagiau societatea comunista si pe conducatorul ei "iubit", Nicolae Ceausescu. Ca urmare a talentului sau si sprijinit din umbra de prietenul sau Mircea Stoleru, activist al propagandei comuniste, Samson cistiga succesiv Locul I la Cintarea Romaniei. In urma acestor "realizari" este recompensat cu postul de redactor la Editura Steaua Rosie din Galati. Intr-o societate in care uniformizarea indivizilor si a gindirii lor era scopul "Conducatorului Suprem", Samson Ionascu dezerteaza de la indicatiile partidului si face ce-l "taie" capul, iar consecintele nu se lasa asteptate.
Filmul a fost turnat pe autostrada Bucuresti-Pitesti, localitatea Voluntari, la Galati si la Braila. Filmul este itinerat prin tara, Braila fiind al 14-lea oras din lista.
Catalin Dupu a realizat pina acum trei lung-metraje si peste 15 scurt-metraje si are doua nominalizari la Festivalul International de Documentar Artistic si Arta Foto, Aiud.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii