Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filmul «Transformers: Exterminarea» a adus primul miliard de dolari

Lungmetrajul SF "Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction" a devenit primul film din 2014 care a depăşit pragul de 1 miliard de dolari în box office-ul mondial, informează variety.com, citat de mediafax.ro.
Acest film, regizat de Michael Bay, este al doilea opus din franciza "Transformers" care reuşeşte o astfel de performanţă, după "Transformers 3/ Transformers: Dark of the Moon" care a obţinut încasări de 1,123 miliarde de dolari în 2009.
Succesul de box office al filmului "Transformers: Exterminarea" a fost impulsionat de încasările din China - a doua piaţă cinematografică din lume -, unde pelicula a vândut bilete în valoare de peste 300 de milioane de dolari.
Filmul, lansat pe 27 iunie, a obţinut 241,2 milioane de dolari în box office-ul american şi 763,8 milioane de dolari în box office-ul internaţional.

Un succes continuu

Pentru acest film, al patrulea din seria "Transformers", studiourile Paramount au decis să opereze câteva modificări majore, înlocuindu-l pe starul primelor trei părţi ale francizei, Shiar LaBeouf, cu un actor de calibru de la Hollywood, Mark Wahlberg, şi turnând o mare parte din lungmetraj în China, pentru a se poziţiona ulterior cât mai bine pe această piaţă emergentă.
De asemenea, studiourile Paramount au anunţat săptămâna trecută o prelungire de trei ani a contractului său cu regizorul Michael Bay şi cu compania de producţie a acestuia, Platinum Dunes.
Primele trei filme ale francizei "Transformers" au obţinut încasări de peste 2,5 miliarde de dolari pe plan mondial.

"Gardienii galaxiei" a debutat cu încasări de aproape 100 de milioane de dolari

Pe de altă parte,un alt film de gen, "Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy" a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american cu încasări de 94 milioane de dolari, potrivit cifrelor provizorii publicate de compania Exhibitor Relations, informează site-ul 20minutes.fr.
Acest lungmetraj SF, în care abundă efectele speciale şi în care rolurile principale sunt interpretate de Chris Pratt, Zoe Saldana, Benicio Del Toro, Bradley Cooper şi Vin Diesel, prezintă povestea unui aventurier care se aliază cu patru extratereştri pentru a salva galaxia. Filmul "Gardienii galaxiei" este regizat de James Gunn şi este distribuit pe plan internaţional de compania Walt Disney Pictures.
Pe locul al doilea a coborât liderul de săptămâna trecută, thrillerul SF "Lucy", regizat de Luc Besson, care a obţinut în al doilea weekend de proiecţii în cinematografele nord-americane încasări de 18,2 milioane de dolari. Scarlett Johansson este Lucy, o tânără care trăieşte în Taipei şi este obligată de mafia locală să transporte droguri în propriul corp. Un eveniment neprevăzut face ca drogul să se răspândească în corpul lui Lucy, dar, în loc să îşi afle sfârşitul în urma unei supradoze, tânăra capătă puteri colosale, fiind în stare să absoarbă cunoştinţe instantaneu şi să mişte lucruri cu forţa minţii. Odată cu dobândirea noilor superputeri, Lucy pune la cale răzbunarea.
Pe locul al treilea a debutat lungmetrajul "Get On Up", un film în care actorul Chadwick Boseman transpune pe marele ecran povestea vieţii şi a carierei spectaculoase a cântăreţului american James Brown. Filmul, care le are în distribuţie şi pe actriţele Viola Davis şi Octavia Spencer, a obţinut încasări de 14 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii