Mergi la conţinutul principal

Filmul «Noe», cu Russell Crowe, interzis şi în China, după interdicţia din ţările musulmane

Potrivit The Hollywood Reporter, un cotidian al industriei cinematografice americane, care citează o sursă apropiată de acest dosar, interdicţia s-ar datora în mare parte neîncrederii manifestate de regimul comunist chinez faţă de filmele cu tematică religioasă, deşi autorităţile din această ţară nu au precizat deocamdată motivul oficial aflat la baza acestei interdicţii.
În schimb, Los Angeles Times, cu propriile sale surse anonime, afirmă că refuzul Beijingului ar putea avea la bază motive pur comerciale.
China acceptă, într-adevăr, să difuzeze în fiecare an doar un număr limitat de filme străine şi mai ales un număr mic de filme americane cu mare succes la public. Or, China a autorizat deja difuzarea peliculelor "Godzilla", "The Amazing Spider-Man 2" şi "Captain America".
Filmul "Noe", de Darren Aronofsky, care a ajuns pe primul loc în box office-ul nord-american şi a obţinut în şase săptămâni de proiecţii aproape 100 milioane de dolari în Statele Unite şi 332,6 milioane de dolari pe plan mondial, spune povestea lui Noe şi a arcei sale, dar adăugând şi o dimensiune ecologistă. De exemplu, Noe şi familia sa sunt vegetarieni, în timp ce urmaşii lui Cain au construit oraşe şi mâncau carne.
În Statele Unite, această reprezentare parţial decalată în raport cu Biblia a provocat furia anumitor grupuri creştine fundamentaliste.
În schimb, interdicţia din anumite ţări musulmane nu a avut legătură cu forma filmului, ci cu subiectul acestuia: potrivit cenzorilor, filmul "Noe" nu trebuie să fie difuzat pentru că islamul interzice reprezentarea profeţilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro