Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filmat în timp ce fura 16.000 lei de sub tejgheaua de la “Blasova”

• Sofian-Gigel Dulgheru, 34 de ani, a fost pus sub control judiciar şi trimis în judecată pentru furt calificat • luna trecută, Dulgheru a forţat sertarul tejghelei de la cafe-barul SC “Blasova” SRL, de pe strada Pietăţii, apoi a fugit mâncând pământul • hoţul a aruncat banii în boscheţi, de unde nu au mai putut fi recuperaţi • “prada” a fost căutată şi cu un câine de urmă, dar totul a fost în zadar

 

Procurorul Marius Iacob, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, a finalizat cercetările şi l-a trimis în judecată pe Sofian-Gigel Dulgheru, în vârstă de 34 de ani, individ cu antecedente penale, cercetat sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Condamnat de mai multe ori încă de pe vremea minoratului (ultima dată, la 3 ani de închisoare pentru tâlhărie) Dulgheru a comis-o din nou. La începutul lunii trecute, ziua-n amiaza mare, brăileanul a jefuit două firme din cartierul Hipodron, paguba pricinuită depăşind suma de 16.000 lei.

Potrivit dosarului penal, în seara zilei de 6 iunie, ora 18:00, Sofian-Gigel Dulgheru s-a deplasat la cafe-barul SC “Blasova” SRL de pe strada Pietăţii, pentru a-şi încerca norocul la aparatele de joc. Procurorul de caz precizează: “În jurul orei 19:00, în timp ce se afla la unul dintre aparatele de jocuri, inculpatul, profitând de faptul că barmaniţa de serviciu a părăsit localul pentru a merge pe terasa cafe-barului, dar şi de faptul că în local nu se mai aflau alte persoane, a mers în spatele tejghelei, cu scopul de a sustrage banii din vânzări. Ajutându-se de forţa braţelor, inculpatul a tras cu putere de sertarul tejghelei închis şi asigurat cu sistem de închidere tip yală, care a cedat şi s-a deschis, iar din interior a sustras mai multe teancuri cu diferite bancnote, legate cu elastic, însumând 16.750 lei”. În acest timp, Dulgheru era filmat de camerele de supraveghere din local.

Zgomotele produse la tejghea au fost auzite de barmaniţa de serviciu care a intrat iute în cafe-bar şi l-a surprins pe hoţ cu banii în mână. Femeia a strigat după ajutor şi i-a spus infractorului să lase banii jos, însă acesta a fugit mâncând pământul, abandonând la locul faptei papucii, telefonul mobil şi mai multe bancnote de 1 leu, care i-au căzut din buzunar.

Ajuns pe strada Pietăţii, Sofian-Gigel Dulgheru a aruncat banii într-un spaţiu verde amenajat în apropierea unui bloc, după care a continuat să fugă până la intersecţia cu Aleea Parcului, unde s-a ascuns în boscheţi. Văzând că nu este urmărit, după circa 10 minute, Dulgheru a ieşit din ascunzătoare şi s-a întors acolo unde abandonase teancurile de bani. I-a căutat în zadar, pentru că aceştia dispăruseră. Hoţul a fost prins la scurt timp de o patrulă de poliţie, după ce îşi făcuse simţită prezenţa în vecinătatea cafe-barului pe care-l jefuise, în drumul către casă.

Inculpatul i-a condus pe poliţiştii la locul unde aruncase banii furaţi de la cafe-bar, însă nici oamenii legii, nici măcar câinele de urmă al poliţiei nu au mai reuşit să-i recupereze. 
Categorie articol: 

Comentarii