Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filantropie. 1.000 de brăileni sărmani vor primi ajutoare de Sf. Nicolae

* până pe 4 decembrie, parohiile Protopopiatului Brăila vor împărți ajutoare constând în produse de igienă, alimente și îmbrăcăminte pentru cei nevoiași * concomitent, Arhiepiscopia Dunării de Jos organizează concursul de eseuri "Darul tinereții creștine, imbold pastoral în pandemie pentru comunicare și comuniune", cu implicarea profesorilor de religie și a elevilor

 

Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a găzduit, zilele acestea, ședința de lucru online dedicată programelor liturgice, partoral-misionare, cultural-educaționale și social-filantropice prilejuite de sărbătorile Sfântului Apostol Andrei și Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorii spirituali ai Galațiului și Brăilei.  

"Întrunirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, și a reunit consilieri din cadrul administrației eparhiale și reprezentanți ai Seminarului Teologic «Sf. Andrei» din Galați, iar în fața dispozitivelor electronice pe cei doi inspectori școlari de la disciplina Religie, precum și profesori de la liceele și școlile generale din cele două județe ale Eparhiei. În deschiderea evenimentului, ierarhul Dunării de Jos a rostit cuvenita rugăciune și a transmis un cuvânt de binecuvântare, îndemnându-i pe preoții și profesorii de religie să intensifice lucrarea cu tinerii, angrenându-i pe aceștia în programele eparhiale de voluntariat îndreptate în special către familiile cu mulți copii, către elevii cu posibilități materiale reduse și către persoanele vulnerabile", precizează părintele consilier Rareș Bucur, din cadrul Centrului Eparhial, participant la eveniment.

Ierarhul Dunării de Jos le-a prezentat, totodată, celor prezenți detalii despre ampla acțiune filantropică care se desfășoară la Brăila, în perioada 25 noiembrie - 4 decembrie 2020, prin care 1.000 de persoane nevoiașe sunt ajutate cu produse de igienă, alimente și îmbrăcăminte, prin strădania credincioșilor și preoților din parohiile Protopopiatului Brăila și cu sprijinul voluntarilor.

În cadrul consfătuirii online, inspectorii de la disciplina Religie din Brăila și Galați au prezentat modalitățile prin care elevii și profesorii se vor implica în activitățile organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos. Printre acestea, la loc de cinste se află concursul de eseuri, cugetări și reflecții intitulat "Darul tinereții creștine, imbold pastoral în pandemie pentru comunicare și comuniune".
Categorie articol: 

Comentarii