Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fiica tamaduitorului de oase

Romanul este construit in jurul vietii a doua femei, mama si fiica, Ruth si Luling. Ruth este o americanca cu griji moderne, cu o viata nici prea buna, nici prea rea, cu frustrari din copilarie pricinuite, in mare, de mama sa. Luling este o chinezoaica ajunsa in Statele Unitate, care insa nu si-a schimbat obiceiurile si superstitiile din lumea arhaica din care venise.
Cele doua incearca sa-si reconsolideze relatia odata cu alzheimer-ul mamei si dorinta fiicei de a-si gasi trecutul. In acest timp Ruth gaseste in casa parinteasca un fel de jurnal, pe care il descifreaza cu greu, insa prin intermediul caruia patrunde in viata interioara a mamei sale, reusind atfel sa o inteleaga.
Actiunea romanului se desfasoara pe mai multe planuri narative, patrunzind cind in America zilelor noastre, cind in viata Chinei de dinainte si dupa razboi.
Ceea ce este interesant, este cum relatia mama-fiica se solidifica odata cu gasirea radacinilor, cu intelegerea de catre Ruth a mamei, prin intelegerea trecutului ei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii