Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fiica primarului Simionescu - bursiera la NASA

Vineri, braileanca Aurora Simionescu a premit vestea ca a fost aleasa intre cei zece bursieri care vor studia la NASA, in conditiile in care 156 de tineri din intreaga lume au aplicat. Ea si-a depus dosarul in noiembrie anul trecut pentru una dintre bursele "Einstein Fellowship", oferite de NASA ca parte din programul "Fizica Cosmosului".
Aurora Simionescu are 24 de ani si isi face doctoratul in astrofizica la Institutul Max Plank din Munchen. Numele ei a facut inconjurul lumii cu ocazia unei descoperiri facuta de echipa in care lucra. S-a descoperit atunci o bucatica din univers care a fost ascunsa oamenilor pana acum.
Aurora Simionescu a fost desemnata "Omul anului" in cadrul Galei "Zece pentru Romania". Cu acea ocazie ea si-a facut publice trei dorinte: sa intram in Europa nu numai din punct de vedere economic, a doua oara cand o descoperire face inconjurul lumii sa nu fie doar un roman, ci un roman de la un institut din Romania si sa se introduca o noua categorie in concursul "Zece pentru Romania", "Oameni de stiinta".
Astrofiziciana braileanca Aurora Simionescu este fiica primarului muncipiului Aurel Siminescu. "Aurora m-a anuntat ca cererea ei pentru o bursa la NASA, facuta in noiembrie, i-a fost aprobata fara nici un fel de probleme, adica a fost aleasa din prima, fara sa fie trecuta pe o lista de asteptare. Era foarte bucuroasa, ce sa spun...Nici nu am apucat sa vorbim despre detalii. Are dreptul sa isi aleaga ce universitate vrea ea, dar cred ca va opta pentru Standford, desi nu sunt sigur. Ea, in mai, trebuie sa isi dea examenele pentru doctorat, sa termine studiile din Germania, si abia apoi va pleca in America, la NASA", ne-a declarat ieri edilul sef. Din informatiile pe care le detinem, Aurora Simionescu va primi o bursa de 5.000 de dolari pe luna pentru a-si desavarsi studiile la NASA.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii