Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

FIFA deschide ancheta disciplinara impotriva lui Zidane

FIFA a anuntat, marti, ca va deschide o ancheta disciplinara impotriva fotbalistului Zinedine Zidane, care l-a lovit cu capul in piept pe Marco Materazzi, in finala Cupei Mondiale cistigata de reprezentativei Italiei in fata Frantei, scor 6-4, in urma loviturilor de departajare.
"O procedura disciplinara va fi deschisa impotriva jucatorului Zidane", a anuntat FIFA intr-un comunicat, in care a precizat ca "va incerca sa faca lumina in privinta circumstantelor acestui incident".
Potrivit AFP, FIFA nu mentioneaza o eventuala responsabilitate al lui Materazzi ca fiind la originea gestului lui Zidane, eliminat dupa ce l-a lovit cu capul in piept pe italian.
Revenind asupra "incheierii dramatice a finalei" de duminica de la Belrin, cistigata de Italia in fata Frantei, FIFA a apreciat ca Mondialul din Germania "s-a terminat printr-o finala de o rara intensitate".
Dorind sa clarifice pozitia sa in privinta evenimentelor produse, FIFA a mentionat ca "arbitrul argentinian Horacio Elizondo l-a eliminat pe capitanul echipei Frantei, dupa un gest de agresiune comisa impotriva jucatorului italian Marco Materazzi in minutul 110 al meciului".
Forul mondial a subliniat ca "al patrulea arbitru, Luis Medina Cantalejo (Spania) a vazut faptele de la marginea terenului (fara a recurge la imagini video) si le-a raportat arbitrului principal si asistentilor sai prin intermediul castilor de care dispun".
Duminica seara, selectionerul francez Raymond Domenech a ironizat eliminarea lui Zidane: "Se va instaura arbitrajul video deoarece al patrulea arbitru este cel care a spus sa fie eliminat. Arbitrul asistent nu a vazut nimic. Este o noua regula care s-a instaurat, traiasca arbitrajul video in fotbal".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii