Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fiat Chrysler și PSA vor fuziona într-un nou constructor gigant cu 15 mărci auto

Fiat Chrysler(FCA) și grupul francez PSA au anunțat că au ajuns la un acord pentru a crea un nou constructor gigant cu o valoare de peste 50 de miliarde de dolari, cu peste 410.000 de angajați și venituri combinate de peste 190 de miliarde de dolari, informează CNN. Anunțul vine la doar o zi după vestea negocierilor între cele două companii.

 

Acționarii FCA și PSA vor deține câte 50% din operațiunile combinate, potrivit unui comunicat lansat de cele două entități. Acordul final urmează să fie finalizat în următoarele săptămâni.

Noua companie va avea sediul în Olanda, unde se află actualul sediu central al Fiat Chrysler. John Elkann, actualul președinte al Consiliului de administrație FCA va deține aceeași poziție în noua companie, în timp ce Carlos Tavares, CEO-ul PSA va conduce noul grup din aceeași poziție.

Fuziunea FCA-PSA va crea unul dintre cei mai mari constructori auto la nivel mondial. Cele două companii au vândut anul trecut 8,7 milioane de autovehicule în toată lumea, mai multe decât General Motors (8,3 milioane), dar mai puține decât Volkswagen, Toyota și Alianța Renault-Nissan, fiecare cu peste 10 milioane.

PSA deține mărcile Peugeot, Citroen, DS și Opel, alături de alte câteva branduri mai mici și diverse parteneriate în Asia, în timp ce Fiat Chrysler deține mărcile Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Ferrari, Chrysler, Lancia, Maserati, Abarth, Dodge și altele.

Constructorii auto se confruntă în prezent cu costuri imense, pentru electrificarea gamelor, reducerea emisiilor și dezvoltarea tehnologiilor de condus autonome, iar aceste investiții îi fac predispuși la alianțe sau fuziuni.

 
Categorie articol: 

Comentarii