Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fetita gasita pe strada si inapoiata familiei care nu are casa

O fetita in virsta de aproximativ 5 ani a fost gasita alataieri dormind pe strada. Oamenii au anuntat Serviciul de Ambulanta, copila fiind internata pentru analize la sectia Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta.
Cazul Violetei a intrat si in atentia Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, ca urmare a sesizarii facute de catre personalul medical, la Telefonul Copilului.
Discutiile purtate de catre asistentii sociali cu Violeta nu au condus la identificarea familiei si a domiciliului acesteia. In timpul discutiilor purtate de reporterii nostri cu fetita, un cadru medical a recunoscut-o pe micuta si asa au fost descoperiti parintii Violetei. De altfel, nu dupa mult timp a aparut la spital si mama acesteia, pentru a-si lua copilul acasa.
Intr-un comunicat remis redactiei de DGASPC, "echipa de asistenti sociali s-a deplasat la domiciliul identificat, pentru a evalua imprejurarile ce au dus la parasirea domiciliului de catre minora si pentru a discuta despre asumarea corespunzatoare a responsabilitatilor parentale. La acest moment (miercuri, 6 septembrie - n.r.), fetita a fost externata, fiind preluata la domiciliu de catre mama acesteia. Cazul va fi monitorizat in vederea prevenirii abuzului si neglijarii in familie, de specialistii cu competente in domeniu".

Acoperis: o folie de plastic

Ceea ce nu apare specificat insa in nota informativa este faptul ca Violeta disparuse de acasa inca de duminica. Nici mama, care de altfel, a fost acuzata de rude ca nu se ingrijeste de cei trei copii pe care ii are, dar nici tatal, despre care fetita ne-a povestit ca tot timpul umbla baut, nu s-au consumat prea tare, cind au sesizat lipsa fetitei.
Desi veniturile lunare ale familiei se ridica la 6 milioane lei, capul familiei nu s-a invrednicit sa ridice macar o casa din paianta. Cei cinci membri ai familiei dorm ingramaditi intr-un pat, sub cerul liber. Mama Violetei ne-a povestit ca, atunci cind ploua, se acopera cu o folie de plastic.
Imaginile surprinse de reporterii nostri nu mai au nevoie de comentariu. Acesta este "domiciliul" la care s-a intors Violeta. Fetita mai are doi frati de 7 si, respectiv, 3 ani, care traiesc in aceleasi conditii ca si ea.
De altfel, Violeta a recunoscut ca-i place mai mult la spital, deoarece aici are mincare si un pat curat. Fiindca, in afara de cele doua portii de hrana calda pe care familia copilei le ridica de la Cantina Sociala si din care se hranesc cinci persoane, copiii nu prea cunosc gustul mincarii gatite. Cu toate astea, parintii se "folosesc" din plini de banii primiti de pe urma celor trei copii.
Categorie articol: 

Comentarii