Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fetiţa luată din spital de Protecţia Copilului, dusă de urgenţă la Bucureşti pentru operaţie

• starea de sănătate a micuţei diagnosticată de câţiva ani cu otită s-a înrăutăţit, fapt pentru care noua asistentă maternală, în grija căreia se află acum, a internat-o, marţi, la Spitalul Judeţean Brăila • medicii au decis transferarea minorei în capitală, pentru a fi operată

 

Fetiţa luată din Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila de către angajaţii Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului, în cursul lunii martie, a fost dusă de urgenţă la Bucureşti, pentru a fi operată pentru o otită mai veche. Deşi mama biologică a minorei a declarat încă de atunci că fata era sub tratament şi trebuia să meargă la Spitalul “Marie Curie” pentru a suferi o intervenţie chirurgicală, pare că nimeni nu a luat-o în seamă. După ce a ajuns în grija noului asistent maternal, starea de sănătate a fetiţei s-a agravat, motiv pentru care a ajuns iar la Spitalul Judeţean. Nu a fost internată din prima, ci i-ar fi fost prescris un tratament injectabil. Pentru că nu dădea semne că s-ar simţi mai bine, asistentul maternal a dus-o, din nou, la spital, iar de data aceasta medicii pediatri au decis transferarea micuţei paciente la Capitală, pentru a fi operată cât mai repede. Cazul ne-a fost semnalat de fostul asistent maternal, care a avut-o în grijă timp de câţiva ani.

“De ce şi-au bătut joc de fetiţa asta? Ce vină are ea? Ei au ce au cu mine!  De ce nu ne-au lăsat atunci să o operăm? Acum, poate era şi recuperată, nu mai suferea atât copilul! Au internat-o la Judeţean, în stare gravă, iar acum trebuie s-o trimită la Bucureşti, să o opereze de urgenţă. Noi vorbisem de atunci la Spitalul «Marie Curie» să o ducem pe fată...Noua asistentă maternală nici n-a anunţat-o pe mama biologică de treaba asta, că fata a început să se simtă rău. O minţea că nu poate vorbi, că are musafiri sau altele, ca abia azi (marţi - n.r.) s-o sune şi să-i spună că F. e în stare gravă şi trebuie dusă la Bucureşti! Au chemat-o şi pe ea (mama biologică - n.r.), să se ducă la spital, dacă vrea. Bineînţeles că mama a acceptat imediat să se ducă. Acum e disperată! Cei de la Direcţie au încercat să dea vina pe mine, că eu i-am spart timpanul fetiţei! Ce inspirată am fost atunci când am primit-o pe F. în grijă, am luat şi scrisoarea medicală de externare din spital în care scria că ea are deja timpanul spart! Mama fetiţei mi-a povestit că alţi copii au bătut-o şi i-au spart timpanul. A făcut reclamaţie atunci şi nu s-a întâmplat nimic!”, ne-a povestit fostul asistent maternal al fetiţei.

 

Cimpoae: «Urmează să plece spre capitală, cu ambulanţa, pentru a fi operată»

Contactată telefonic, directorul DGASPC Brăila, Simona Cimpoae, ne-a confirmat cazul.”Când colegele mele au luat-o pe fetiţă din spital, medicii nu ne-au spus nimic de operaţie. Ne-au dat o reţetă. Nu scrie nicăieri că ar fi nevoie de o intervenţie chirurgicală. Fetiţa a început să se simtă rău, să facă febră, iar sâmbătă a fost dusă la Spitalul Judeţean de către noul asistent maternal. A primit tratament injectabil. Astăzi (marţi - n.r.) a mers la medicul de familie, apoi a fost internată la Pediatrie. Medicii ne-au informat că trebuie operată la Bucureşti. Am împuternicit-o şi pe mama sa biologică, pentru a o însoţi la spital. Urmează să plece spre capitală, cu ambulanţa, în 15-20 minute”, ne-a declarat, ieri după-amiază, Simona Cimpoae.

Este ciudat faptul că mama biologică ne-a declarat încă de acum două săptămâni că fetiţa ei trebuie operată la Bucureşti, la Spitalul “Marie Curie”, pentru o otită mai veche, însă medicii nu ar fi specificat nimic în fişa de externare înmânată angajaţilor de la Protecţia Copilului, în momentul în care minora a fost luată din Spitalul Judeţean Brăila de către aceştia din urmă. Totuşi, acum starea de sănătate a copilului s-a înrăutăţit, iar medicii de la Judeţean au decis fix transferarea micuţei paciente la “Marie Curie”, pentru intervenţie chirurgicală.

Reamintim faptul că pe 23 martie, Ene Florica, mama biologică a fetiţei în vârstă de 6 ani, ne-a sesizat faptul că micuţa a fost luată din spital de către angajaţii Protecţiei Copilului Brăila, deşi se afla sub tratament şi trebuia operată de urgenţă. Vom reveni.
Categorie articol: 

Comentarii